Cluj-Napoca – unul dintre cele mai profitabile orașe europene pentru iubitorii de antichități

TURISM. Cluj-Napoca este unul dintre cele mai profitabile orașe europene pentru iubitorii de antichități, obținând un scor de 5,58 din 10 în indexul magazinelor de antichități realizat de Confused.com.
Acest lucru reiese din cel mai recent studiu realizat de Confused.com (Q3 2022), în cadrul căruia cercetarea dezvăluie cele mai bune orașe din Europa pentru iubitorii de antichități.

Pentru a face acest lucru, experții au creat un sistem de indexare pe bază de puncte care evaluează volumul și calitatea magazinelor de antichități din 51 de orașe europene. Fiecare țară a primit un punctaj de 10 puncte din indicele de antichități.

Acest studiu relevă punctele fierbinți care oferă cele mai bune oferte pentru mobilier de epocă, obiecte de casă unice și bijuterii antice. În timp ce iubitorii de chilipiruri sunt în căutarea acestor lucruri, este esențial ca aceștia să încheie o asigurare de conținut adecvată atunci când achiziționează aceste piese unicat.

Cluj-Napoca ocupă locul 25

Cu un scor de 5,58 din 10 în indicele de antichitate, Cluj-Napoca este al 25-lea cel mai bun oraș pentru iubitorii de antichități. În total, în Cluj-Napoca există 1,26 magazine de antichități la 100.000 de locuitori – de peste trei ori mai multe decât în București (0,26 pe cap de locuitor).
Cluj-Napoca are un scor cu 52% mai mare decât Bucureștiul (3,66 din 10) în ceea ce privește indicele general de antichități.

Copenhaga este cel mai bun oraș din Europa pentru iubitorii de antichități

Copenhaga, Danemarca, este cel mai bun oraș pentru iubitorii de antichități, cu un scor general al indicelui de antichități de 8,66 din 10. Capitala daneză găzduiește al șaselea cel mai bine cotat magazin de antichități din Europa, cu peste 1 (1,20) magazine de antichități la 100.000 de locuitori. De asemenea, se mândrește cu al optulea cel mai mare număr de magazine de antichități pe cap de locuitor dintre toate cele 51 de orașe analizate.
În comparație, Copenhaga are un număr de peste două ori mai mare de magazine de antichități decât orașul vecin, Göteborg, Suedia (0,55). Orașul are un punctaj ridicat în ceea ce privește calitatea magazinelor sale de antichități (4,63/5), situându-se cu 11% mai sus, în medie, decât capitala vecină, Berlin, Germania (4,17/5).

Capitala Letoniei, Riga, este al doilea cel mai bun oraș pentru iubitorii de antichități din Europa, obținând un punctaj de 8,56 din 10 în indicele de antichități. Având în vedere interesul tot mai mare al țării pentru practicile de cumpărături sustenabile(2), Riga are cele mai bine cotate magazine de antichități dintre toate primele 10 țări analizate (4,81/5). Capitala are un scor cu 31% mai mare pentru magazinele sale de antichități decât orașul vecin Tallinn, Estonia (3,65/5), care ocupă locul 30 în rezultatele generale.
Iubitorii de antichități au de unde alege în capitală, deoarece în Riga se găsesc 0,94 magazine la 1000.00 locuitori. Aceasta reprezintă cu 77% mai multe magazine pe cap de locuitor decât Kaunas, Lituania (0,53).

Al treilea cel mai bun oraș pentru iubitorii de antichități este Amsterdam, Olanda, care a obținut un scor de 8,37 din 10 în indicele de antichități. Capitala olandeză se mândrește cu magazine de antichități de înaltă calitate (4,49/5), precum și cu al doilea cel mai mare număr de magazine de antichități (2,42 la 100.000 de locuitori). Acest număr este de aproape 5 ori mai mare decât cel al Londrei, Regatul Unit (0,50 magazine de antichități la 100.000 de locuitori).
De asemenea, Amsterdam are un punctaj ridicat și în ceea ce privește calitatea magazinelor sale de antichități, clasându-se cu aproape 8% mai sus, în medie, decât orașul vecin Stuttgart, Germania (4,16/5).

Jessica Willock, expert în asigurări de locuințe la Confused.com, comentează:

“Atunci când căutați chilipiruri în cele mai bune locuri din Europa, există potențialul de a găsi obiecte de mare valoare pentru o fracțiune din cost. În ciuda prețului lor redus, este important să luați în considerare valoarea reală a oricăror achiziții făcute în piețe, magazine de antichități sau outlet-uri. Aceasta pentru a vă asigura că aveți o acoperire adecvată în polița de asigurare de conținut pentru a vă proteja obiectele de valoare. Polițele tipice pentru obiectele de antichitate variază de la pierderi accidentale, daune și furturi până la acoperirea deprecierii valorii. Cu această protecție, dacă un obiect din colecția dvs. se deteriorează și nu poate fi reparat, sau dacă este posibil să fie reparat, dar rezultă o pierdere de valoare, asigurătorul ar trebui să plătească. Dacă trebuie să faceți o cerere de despăgubire pentru asigurarea locuinței, este important să înțelegeți pe deplin tipul de acoperire pe care îl aveți.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare