Cod Galben de ceață și polei în 16 judeţe şi Bucureşti; vânt puternic în alte 11 județe

AVERTIZARE. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o serie de avertizări nowcasting Cod galben de vânt puternic, dar și de ceață și polei, valabile în mai multe zone ale țării.

Potrivit meteorologilor, în județele Timiș, Hunedoara, Ialomița, Argeș, Buzău, Prahova, Călărași, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Dâmbovița, Alba, Mureș, Sibiu, Olt, Dolj și în municipiul București (în special în zona periferică) va fi ceață, scăzând vizibilitatea sub 200 de metri și, izolat, sub 50 de metri, iar în unele locuri sunt condiții de polei.

De asemenea, vor fi intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55 – 60 km/h, în zone din județele Constanța și Tulcea.

În județele Argeș, Prahova, Dâmbovița, Brașov și Sibiu, la altitudini de peste 1.800 de metri, vântul va sufla cu viteze de 90 – 100 km/h, iar în localități din județele Bacău, Botoșani , Suceava, Neamț, Iași și Vaslui, intensificările vântului vor depăși 55 – 65 km/h.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, precizează ANM.AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare