Cod galben de vreme instabilă în Crișana, Banat și Transilvania

METEO. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis vineri o atenționare de Cod galben de vreme instabilă, valabilă până la orele serii, afectând zone din șapte județe din regiunile Crișana, Banat și Transilvania.

Detalii ale atenționării
Potrivit ANM, în intervalul orar 12:00 – 21:00, județele Alba, Arad, Bihor, Cluj, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș se vor confrunta cu averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. Cantitățile de apă vor fi semnificative, variind între 20 și 30 l/mp, iar în anumite locuri pot depăși 40 l/mp, ceea ce poate duce la acumulări rapide de apă și potențiale inundații locale.

Zonele afectate și măsuri preventive
Meteorologii avertizează că manifestări de instabilitate atmosferică pot apărea și în alte părți ale țării, în special în nord-vestul și centrul României. Autoritățile locale și cetățenii din județele afectate sunt sfătuiți să fie vigilenți și să ia măsuri preventive pentru a minimiza impactul fenomenelor meteorologice severe. Este recomandat să se evite deplasările pe durata furtunilor, să se asigure adăpostirea vehiculelor și să se protejeze bunurile sensibile la apă.

Prognoza pentru Capitală
În contrast cu vremea instabilă din vestul și centrul țării, în București se așteaptă o zi cu cer senin și vânt moderat. Temperatura maximă va atinge aproximativ 30 de grade Celsius, oferind locuitorilor Capitalei o zi caldă și plăcută.

Recomandări pentru populație
ANM reamintește populației importanța urmăririi buletinelor meteo actualizate și respectarea recomandărilor autorităților. În caz de vreme severă, este esențial să se caute adăpost sigur și să se evite utilizarea aparatelor electrice pe durata descărcărilor electrice. De asemenea, conducătorii auto trebuie să fie atenți la condițiile de drum și să reducă viteza în timpul ploilor torențiale pentru a preveni accidentele.

În concluzie, ziua de vineri aduce vreme instabilă și precipitații abundente în vestul și centrul țării, în timp ce Bucureștiul se va bucura de o zi caldă și senină. Cetățenii din județele vizate de Codul galben sunt încurajați să ia măsuri de precauție pentru a face față condițiilor meteo adverse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare