Coduri Meteo: Avertizări pentru vreme severă în toată țara – Ninsori, Viscol și Vânt Puternic

METEO. Administrația Națională de Meteorologie a emis joi dimineață mai multe avertizări pentru vreme severă în majoritatea regiunilor țării, cu coduri galben și portocaliu. Fenomenele meteorologice severe sunt așteptate să afecteze diferitele regiuni ale României, inclusiv ninsori și viscol în zonele montane, vest, centru și nord, precum și vânt puternic în alte zone.

Cod Galben de Vânt Puternic în Crișana și Nord-Vestul Transilvaniei:
Perioada de valabilitate: De la ora 22:00 (joi) până la ora 12:00 (vineri).
În această perioadă, se așteaptă intensificări ale vântului în cea mai mare parte a Crișanei și nord-vestul Transilvaniei, cu viteze la rafală de 55…60 km/h.
În Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și în Carpații Orientali se prevăd viscol și vizibilitate scăzută, cu rafale de 80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, de peste 90…100 km/h.

Cod Galben Extins: Vânt, Viscol și Ninsori Moderat Cantitativ:
Perioada de valabilitate: De vineri, ora 12:00, până duminică, ora 10:00.
În acest interval, vântul va avea intensificări în toată țara, cu rafale de 90…100 km/h în zonele montane.
În Transilvania, sudul Olteniei, al Munteniei și local în Dobrogea, vântul va atinge viteze de 65…70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h.
În zonele de munte se vor înregistra ninsori viscolite, local moderat cantitativ (25…30 l/mp și peste 40…50 l/mp în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali), cu reducerea semnificativă a vizibilității.
În perioada vineri noaptea până sâmbătă, în Maramureș și Transilvania temporar va ninge viscolit și se va depune strat de zăpadă. Ninsori slabe viscolite vor fi și în Moldova, Crișana și Banat pe arii restrânse.

Cod Portocaliu pentru Viscol Puternic în Zona Montană Înaltă:
Perioada de valabilitate: De vineri, ora 18:00, până duminică, ora 10:00.
Avertizarea vizează viscol puternic în zona montană înaltă, cu vânt puternic, rafale de peste 110…120 km/h, vizibilitate foarte redusă și zăpadă troienită.

Vreme Rece, Ploi și Vânt în București:
De joi, ora 22:00, până vineri, ora 8:00, se așteaptă cer temporar noros și vânt slab și moderat, cu temperaturi minime de -1…0 grade.
În intervalul vineri ora 8:00 – sâmbătă ora 8:00, cerul va fi înnorat, cu posibile ploi slabe și vânt moderat.
De sâmbătă, ora 8:00, până duminică ora 10:00, vremea va fi vântoasă, cu rafale de 55…65 km/h și ploi temporare, iar temperatura maximă va atinge 7…8 grade, iar cea minimă va fi în jurul valorii de 0 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare