Coferințele Rua – Libertatea de a fi român

SENTIMENT. Palatul Culturii a găzduit aseară a doua ediție a “Conferințelor Rua”“Libertatea de a fi român”, alături de Dan Puric și Leonard Azamfirei, eveniment organizat și moderat de fondatorul RUA – Doru Borșan.

Mulți îl știu pe maestrul Dan Puric de la televizor, de pe internet, și tot atât de mulți îndrăznesc a-l judeca pentru spiritul său liber. Liber prin ceea ce exprimă ca artist, ca om, ca român.
Domnul Dan Puric este un om desăvârșit, aseară l-am cunoscut astfel, și indiferent de viziunile sau părerile lui uneori nepopulare, poate învața un lucru sau două acest popor de “Atotștiutori”.

Am văzut pe scenă un om simplu, plin doldora de povestiri, anecdote, citate și glume. Spunea aseară Maestrul Puric, și pe cât de amuzat sună, pe atât de adevărat este: “Oamenii mari au viziuni mari, oamenii mai mici au viziuni mai mici, iar oamenii mici de tot au un punct de vedere”.
Despre asta este vorba în general în viață noastră actuală. Mai toți tindem să rămânem cu un punct de vedere însă prea puțini caută dincolo de el.
Conferința de aseară mi-a dat perspectiva omului trecut prin viață, a unui om cu greutate, a unui artist complet și complex, pe alocuri neînțeles dar 100% autentic în esența lui. Și o spun asta pentru că știu concret faptul că un actor de succes asemenea lui nu nu poate avea succes fără a fi în primul rând autentic.

Seara a fost încununată de muzica artistului Nicolae Voiculeț care ne-a încântat sufletele cu recitalul lui la nai.

Aștept cu nerăbdare următoarele seri culturale de acest fel și sper să fie cât mai multe în anul care vine.
Aș îndemna cititorul să ia întotdeana orice vine spre el cu un grăunte de sare, cu o doză de discernământ obiectiv, să găsească în cel de lângă el părțile constructive, indiferent de viziunile lui.

Nu există libertate fără obiectivitate…

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare