Comisia Europeană acordă 33,9 milioane de euro României pentru a combate consecințele incendiilor și secetei din 2022

SPRIJIN. “Solidaritatea UE este pusă în practică! Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene reprezintă o modalitate concretă de a-și arăta solidaritatea și sprijinul, având o importanță crucială în contextul schimbărilor climatice,” a declarat comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira.

Asistența acordată de FSUE va acoperi parțial costurile operațiunilor de urgență și recuperare, inclusiv servicii de salvare și intervenții menite să susțină nevoile imediate ale populației. De asemenea, se va ocupa de reparația infrastructurii afectate și curățarea generală a zonelor impactate.

În perioada martie-august 2022, România a fost grav afectată de o secetă severă generată de nivelul scăzut al precipitațiilor. Aceste evenimente au avut consecințe extinse, inclusiv recolte reduse, incendii de pădure și lipsa apei potabile în multe regiuni.

Fondul de Solidaritate al UE reprezintă unul dintre principalele instrumente ale Uniunii Europene pentru a sprijini redresarea în urma dezastrelor și reprezintă o manifestare practică a solidarității UE. De la începutul pandemiei de COVID-19 în aprilie 2020, FSUE și-a extins domeniul de aplicare pentru a include urgențele majore de sănătate publică.

Fondul a fost creat în urma inundațiilor grave din Europa Centrală din vara anului 2002, având ca scop sprijinirea operațiunilor de urgență și recuperare ale țărilor eligibile afectate de dezastre naturale. Între 2002 și 2022, FSUE a mobilizat peste 8,2 miliarde de euro pentru intervenții în 127 de dezastre (107 naturale și 20 de urgențe sanitare) în 24 de state membre și Regatul Unit, precum și în 3 țări în curs de aderare (Albania, Muntenegru și Serbia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare