Comoara descoperită în timpul renovărilor unei case din Anglia

COMOARA. În timp ce-și renovează bucătăria din casa lor veche din Dorset, Anglia, doi soți, Betty și Robert Fooks, au avut o descoperire surprinzătoare: o comoară formată din peste 1.000 de monede vechi, datând din secolul al XVII-lea, ascunsă sub podea. Robert, inginer agronom, s-a apucat să scoată pardoseala de beton pentru a mări înălțimea încăperii, și în scurt timp a dat peste un vas din ceramică smălțuită plin cu monede antice.

Descoperirea, cunoscută sub numele de tezaurul Poorton, a fost raportată autorităților locale și apoi trimisă la British Museum pentru identificare. Acum, monedele sunt scoase la vânzare de către o casă de licitații din Dorchester, iar soții Fooks se așteaptă să obțină aproximativ 35.000 de lire sterline pentru ele.

Este un conac vechi de 400 de ani, așa că este mult de lucru la el. Am înlocuit podele și pereții din piatră și am decis să coborâm nivelul parterului pentru a ne oferi mai multă înălțime până la tavan. Într-o seară, eu eram cu copiii și soțul meu săpa cu un târnăcop în bucătărie când m-a sunat să spună că a găsit ceva. A pus toate monedele într-o găleată. Dacă n-am fi coborât podeaua, ar fi rămas ascunse acolo. Presupun că persoana a intenționat să le recupereze, dar nu a mai avut ocazia”, a povestit Betty.

Tezaurul, descoperit în octombrie 2019, cuprinde monede de aur și argint vechi de aproximativ 400 de ani. Vânzarea acestora a fost programată pentru data de 23 aprilie, iar casa de licitații se așteaptă la un interes considerabil din partea colecționarilor și a pasionaților de istorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare