Compania Air Connect achiziționată de Compania Aeroitalia, deținută de miliardarul bolivian Germán Efromovich

TRANSPORT. Compania Aeroitalia, deținută de miliardarul bolivian Germán Efromovich, a finalizat achiziția a 93,86% din compania aeriană românească Air Connect, consolidându-și astfel prezența pe piața regională italiană și extinzându-și capacitatea către hub-ul Roma Fiumicino.

Germán Efromovich este un miliardar cu o istorie bogată în industria aviatică. El a deținut anterior compania aeriană Avianca, care este astăzi cel mai mare operator din Columbia. Planurile Aeroitalia pentru 2023 includ aducerea a zece aeronave noi și lansarea de zboruri transatlantice.

Compania Aeroitalia, cu miliardarul Germán Efromovich în frunte și bancherul francez Marc Bourgade în board, operează acum cu o flotă de nouă avioane, printre care se numără și un Boeing 737-700, care a fost anterior deținut de Blue Air și acum este închiriat de Hello Jets, precum și două aeronave ATR închiriate de la Air Connect.

Firma Air Connect Aviation Group SA, care gestionează activitatea Air Connect, a fost înființată în toamna anului 2021. Acționarii companiei înainte de achiziție erau Regional Air Support, deținută de Dorin Ivașcu, Cosmin Adrian Pop, Karpaten Outgoing, Domnița Iulia Muntean și Florin Necula, fiecare având participații de 20%. Acționarii prezenți ai Air Connect erau Iulian Bogdan Năstase, cu o participație de 93,5%, și Alin Crețu, cu o participație de 6,5%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare