Compania Națională de Căi Ferate semnează contractul de reînnoire a suprastructurii feroviare, finanțat prin PNRR

REÎNNOIRE. Compania Națională de Căi Ferate Române – CFR SA a semnat joi primul contract de reînnoire a suprastructurii feroviare, contract finanțat în cadrul Planului Național de Refacere și Reziliență (PNRR), în valoare de 82,13 milioane de lei, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

“Contractul semnat de Sucursala Regională CF Craiova are o valoare de 82,13 milioane de lei (fără TVA) și vizează reînnoirea a 21 de km de cale ferată între stațiile Călinești – Golesti – Pitești. În cadrul contractului, antreprenorul va efectua lucrări de înlocuire a elementelor de suprastructură feroviară pe intervalul Călinești – Golești între km 95 și km 107,57, inclusiv liniile 1a, 1b, 5 și 6 din stația CF Golești (…)”, a scris Grindeanu pe Facebook.

Potrivit unui comunicat de presă al CFR SA, contractul a fost semnat între Sucursala Regională CF Craiova și asocierea Strabag – Metabet CF SA, iar perioada de execuție este de 18 luni, informează Agerpres.

“Menționăm că scopul lucrărilor de înlocuire a componentelor suprastructurii de cale ferată pe cei 21 km de cale ferată este aducerea liniei la parametrii proiectați, creșterea vitezei maxime a trenurilor de călători la 120 km/h, eliminarea costurilor generate de restricții, creșterea eficienței activității de exploatare și maximizarea gradului de siguranță”, precizează CFR SA.

De asemenea, lucrările de înlocuire pe rând a componentelor suprastructurii de cale ferată pe intervalul feroviar Chitila – Golești, pe o lungime de 196,7 km de cale ferată, vor fi executate în cadrul celor 2 loturi licitate de SRCF București, cu o valoare totală estimată de 663,6 milioane lei și care se află în prezent în etapa de evaluare a celor 4 oferte depuse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare