Companie energetică românească în insolvență vinde centrală termică grupului iordanian

ENERGIE. Complexul Energetic Hunedoara (CEH), unul dintre cei mai mari producători de energie termică a țării în prezent aflat în insolvență, a vândut termocentrala Mintia de lângă Deva unui grup din Iordania – Mass Group Holding. Tranzacția s-a ridicat la 91,2 milioane de euro, fără TVA, potrivit administratorului judiciar al CEH Expert Insolventa SPRL.
 
Ministerul Energiei, condus de liberalul Virgil Popescu, a pus mai multe condiții pentru această înțelegere. Cumpărătorul va trebui să finalizeze o nouă unitate electrică cu o capacitate de 1.290 MWh, din care 800 MWh pe gaz și surse regenerabile până la 31 decembrie 2026.
 
„Investițiile în modernizarea și dezvoltarea centralei Mintia în următorii ani se vor ridica la peste 1 miliard de euro și vor include dezvoltarea capacității de producție și, în același timp, adaptarea la noile standarde europene pentru tranziția de la producția de energie electrică din surse regenerabile și duce la neutralitatea climatică până în 2050”, a declarat Ahmad Ismail Saleh, președintele Mass Group Holding.
 
Termocentrala Mintia este situata in apropiere de Deva, pe râul Mureș. Are cinci centrale pe cărbune cu o capacitate totală de 1.285 MW. Fabrica a fost închisă complet în iulie 2021.
Mass Group Holding are sediul central în Amman, Iordania, și deține unități de generare a energiei electrice cu o putere totală de peste 8.500 MW.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare