Concediați prin e-mail: Elon Musk lansează un val de disponibilizări la Twitter

SOCIALMEDIA. “Până vineri, 4 noiembrie, la ora 9.00 PST, toată lumea va primi un e-mail individual cu subiectul: Rolul tău la Twitter. (…) Dacă locul de muncă nu a impactat, vei primi o notificare prin intermediul e-mailului tău de pe Twitter. În cazul în care angajarea ta a făcut vreo diferență, vei primi o notificare cu pașii următori prin intermediul e-mailului tău personal.”
Cei aproximativ 7.000 de angajați ai platformei de socializare cumpărate de Elon Musk au primit acest e-mail joi, 3 noiembrie, cu doar câteva ore înainte ca societatea să lanseze un amplu proces de concediere.
Metoda ilustrează stilul expeditiv, chiar brutal, al întreprinzătorului de neoprit și patronul Tesla și SpaceX, care a achiziționat compania cu o săptămână mai devreme.

“Pentru a contribui la asigurarea siguranței fiecărui angajat, precum și a sistemelor Twitter și a datelor clienților, birourile noastre vor fi închise temporar și va fi suspendat accesul la toate badge-urile. Dacă vă aflați într-un birou sau sunteți în drum spre un birou, vă rugăm să vă întoarceți acasă”, a precizat conducerea, care a justificat utilizarea încheierii prin e-mail, subliniind numărul mare de angajați care lucrează de acasă.
Angajaților li s-a spus, de asemenea, să nu comunice în exterior cu mass-media sau pe rețelele de socializare.

Numărul exact al concedierilor nu era încă cunoscut joi seară. Timp de câteva săptămâni, angajații au văzut în presă mai multe previziuni contradictorii, toate impresionante: 75% din toți angajații, apoi 25%.
Joi, Bloomberg a prezis că jumătate din forța de muncă va fi concediată. La rândul său, Wall Street Journal a menționat o cifră cuprinsă între 2.000 și 3.700.

“Nu există altă soluție atunci când compania pierde peste 4 milioane de dolari pe zi” a specificat Elon Musk, după baia de sânge de pe Twitter, dar precizează că a oferit angajaților trei luni de indemnizație, ceea ce “este cu 50% mai mult decât se cere prin lege”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare