CONCURS – Pompierii militari mureșeni intră astăzi în competiţie pentru titlul național în descarcerare și salvarea vieții

DESCARCERARE. Echipa de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Horea” al județului Mureș intră astăzi, 19 septembrie, în competiție cu alte 13 echipaje din țară, concursul urmând să desemneze campionii naționali ai competiției de descarcerare şi de acordare a primului ajutor. Echipa ISU Mureș s-a calificat la faza națională a competiției după ce, în iunie 2018, a obținut locul 1 la faza zonală (la care au participat loturi din județele Mureș, Brașov, Sibiu, Harghita și Covasna) atât la proba de descarcerare, cât și la proba de acordare a primului ajutor.

 

Competiţia Naţională de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat se desfășoară la Mioveni (jud. Argeș), în perioada 19-21 septembrie, și, pe lângă cele 13 echipaje județene, îi va avea printre competitori și pe pompierii militari din Republica Moldova, precum și de la Şcoala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești.

 

În cadrul competiţiei, fiecare echipă va avea de rezolvat scenarii care verifică competenţele profesionale de descarcerare și de acordare a primului ajutor calificat. Arbitrajul competiției este asigurat de experţi străini şi de specialişti din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare