CONDUCERE MAGISTRAȚI – Concurs pentru funcția de președinte în trei judecătorii din județul Mureș: Reghin, Sighișoara și Luduș

0
248

CONCURS PREȘEDINTE DE INSTANȚĂ. Consiliul Superior al Magistraturii a declanșat un concurs pentru numirea președinților la mai multe instanțe din țară, trei dintre acestea fiind în județul Mureș, respectiv judecătoriile din Reghin, Sighișoara și Luduț. Toate cele trei judecătorii mureșene sunt conduse, de mai mult timp, de interimari, delegațiile fiind prelungite periodic (din 6 în 6 luni).

 

Conform regulamentului, candidaturile se depun până în 7 iunie, la Institutul Național al Magistraturii. În 1 iulie se comunică lista candidaților care îndeplinesc condițiile de participare la concurs (calificativ forte bine la ultima evaluare, fără sancțiuni disciplinare în ultimii 3 ani, 2 ani vechime la instanța respectivă, îndeplinesc condiția de vechime). Începând din 10 iulie se susțin testele (psihologic – scris, psihologic – interviu, prezentarea proiectului de conducere, testul scris de management). În 10 august se comunică lista finală a câștigătorilor.

 

În acest moment, Judecătoria Reghin (la care sunt arondate 25 de localități: municipiul Reghin și comunele Aluniş, Batoş, Băla, Beica de Jos, Breaza, Brâncoveneşti, Chiherul de Jos, Cozma, Crăieşti, Deda, Fărăgău, Gurghiu, Hodac, Ibăneşti, Ideciu de Jos, Lunca, Lunca Mureşului, Petelea, Răstoliţa, Ruşii Munţi, Solovăstru, Stânceni, Suseni și Vătava) este condusă cu delegație (interimat) de judecătorul  Dumitru Pașca-Tușa.

 

Judecătoria Sighișoara (la care sunt arondate 17 localități: municipiul Sighișoara, orașele Sângeorgiu de Pădure și Sovata și comunele Albești, Apold, Bălăușeri, Chibed, Daneș, Fântânele, Ghindari, Nadeș, Neaua, Saschiz, Sărățeni, Vânători, Vețca și Viișoara) este condusă cu delegație (interimat) de judecătorul Vasile Aenoaei.

 

Judecătoria Luduș (a cărei circumscripție cuprinde 15 UAT-uri, respectiv orașele Iernut, Luduș, Sărmașu și comunele Ațintiș, Bichiș, Bogata, Chețani, Cuci, Iclănzel, Miheșu de Câmpie, Papiu Ilarian, Sânger, Tăureni, Valea Largă și Zau de Câmpie) este condusă cu delegație (interimat) de judecătorul Ioan Florin Mangu.

 

Judecătorii care câștigă concursul de numire în funcția de președinte de instanță sunt numiți pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea de reînvestire o singură dată pe încă 3 ani. De asemenea, a fost scos la concurs postul de vicepreședinte al Judecătoriei Târgu Mureș (instanță condusă de judecător Alexandru Alexa), acum ocupat cu delegare de judecător Sebastian Voinea.

 

* Foto: @Judecătoria Reghin via Primăria Reghin

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ