CONECTĂM ORAȘUL!

COMUNICAT DE PRESĂ. Sub acest slogan a avut loc astăzi evenimentul de lansare al noilor autobuze electrice.

În prezența dl. Kelemen Hunor, viceprim-ministru în Guvernul României, a dl. Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a dl. Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș și a primarului Soós Zoltán, astăzi au pornit primele autobuze.

Cu un cost total al proiectului de aproape 112 milioane de lei, autobuzele noi, care începând de astăzi vor putea fi văzute în trafic, anunță o nouă abordare a transportului și a modului în care funcționează orașul.

“Când am preluat mandatul, am stabilit o strategie de dezvoltare a orașului bazată pe o viziune clară. Am spus că vom face pași mici, dar siguri, pentru a crea ceea ce era necesar. Am mai spus atunci că vom crea un oraș în care oamenii vor să trăiască, care oferă servicii de calitate cetățenilor săi și care oferă oportunități multiple de dezvoltare pentru afaceri.
În centrul acestor eforturi se află transformarea sistemului de transport public local. Așa cum am spus, a fost un drum lung – și adesea dificil – pentru a ajunge aici. A fost nevoie de ceva curaj și de multă perseverență. Dar ar fi fost și mai lung și mai greu dacă nu am fi primit un ajutor semnificativ din partea guvernului. Doresc să îi mulțumesc acum domnului Viceprim-ministru, domnului ministru Cseke Attila dar și domnului viceprimar Portik Vilos și întregii echipe din primărie, care, prin eforturi susținute și multă muncă au făcut posibilă implementarea acestui proiect. Vom reînnoi întregul sistem de gestionare a traficului, orarul, stațiile de autobuz – și sper să introducem în curând sistemul de emitere a biletelor digitale”
, a afirmat primarul Soós Zoltan.

Începând de astăzi, 16 martie, primele autobuze electrice vor circula pe liniile 4, 18, și 23, urmând ca în perioada următoare acestea să intre în circulație și pe liniile 12, 20 și 17.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare