Conferința “Idei care schimbă România” aduce în prim-plan provocările și oportunitățile în domeniul securității cibernetice

CAMERA DEPUTAȚILOR. În cadrul celei de-a doua zile a conferinței “Idei care schimbă România”, organizată de Comisia pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, a avut loc o serie de discuții și intervenții privind securitatea cibernetică a României. Evenimentul a reunit profesioniști, experți și reprezentanți ai mediului academic, public și privat, cu scopul de a aduce perspective și soluții pentru provocările din acest domeniu.

Președintele Comisiei pentru afaceri europene, deputatul Ștefan Musoiu, a subliniat aspirația României de a deveni un lider regional în securitatea cibernetică și a evidențiat importanța colaborării între stat, sectorul privat, societatea civilă și instituțiile educaționale pentru atingerea acestui obiectiv.

Subiectele discutate au inclus provocările legislative, educaționale, de conștientizare și cercetare, precum și necesitatea colaborării între diferitele sectoare pentru identificarea direcțiilor de acțiune.

La conferință au participat și au susținut intervenții reprezentanți ai autorităților publice, printre care Andrei Alexandru, secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Gabriel Dinu, director adjunct în cadrul Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC), și Adrian Victor Vevera, director general al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București.

De asemenea, au fost abordate modalitățile de consolidare a suveranității tehnologice și perspectivele de investiții în proiecte strategice de securitate cibernetică, având intervenții din partea reprezentanților instituțiilor europene active în domeniu, precum Luca Tagliaretti, director executiv al Centrului European de Competențe în Materie de Securitate Cibernetică (ECCC), și Juhan Lepassaar, director executiv al Agenției Uniunii Europene pentru Securitate Cibernetică (ENISA).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare