Conferința ”Începuturile teatrului în Egiptul Antic”

TEATRU. În data de 1 februarie 2023, de la ora 18:00, la Teatrul Studio al Universităţii de Arte din Târgu Mureş, va avea loc conferinţa cu titlul ”Începuturile teatrului în Egiptul Antic” susținută de Dr. Tarik Abou Soughaire.

Citind istoria, găsim opinii contradictorii despre locul unde s-a născut teatrul. Unii istorici au spus că teatrul își are originea în Egipt și că s-a dezvoltat în Grecia, în timp ce alții constată că teatrul s-a născut în Grecia în anul 534 î.Hr. Pentru cei din urmă, arta dramatică este considerată o creație a geniului grecesc. Deci, care este adevărul? Un posibil răspuns îl vom putea afla în prelegere susținută de Dr. Tarik Abou Soughaire.

Dr. Tarik Abou Soughaire este cercetător la Institutul de Cercetări Teatrale și Multimedia (ICTM) din cadrul Universităţii de Arte din Târgu-Mureș. Are un doctorat în domeniul literaturii franceze, pe care l-a obținut în Egipt, la Universitatea din Al-Azhar, Facultatea de limbi și traduceri. Printre studiile publicate în România se regăsesc:

• Narațiunea autotanatografică în Tropicul Violenței de Nathacha Appanah
• Personajul din romanul polar lui Jean-Marc Martel
• Aspectul tematic al Jihadului în teatrul lui Ismael Saidi
• Ironia în teatrul lui Tawfiq Al-Hakim

Invitat: Conf. univ. dr. Corina Bozedean, de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureş.

Conferința se va desfășura în limba franceză cu traducere în limba română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare