Consilierii locali au aprobat prelungirea termenelor de finalizare pentru 13 proiecte de investiții și etapizarea plăților

COMUNICAT DE PRESĂ. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, a emis Instrucțiunea nr. 207/31.10.2023 privind etapizarea contractelor de finanțare din cadrul POR 2014-2020 în perioada de programare 2021-2027 și obligațiile beneficiarilor care solicită acest lucru.
Potrivit documentului, în vederea asumării acestor obligații la nivelul contractului de finanțare, beneficiarii vor iniția solicitări de modificare a contractului aferent proiectului propus pentru etapizare, cu individualizarea Programului de finanțare a etapei a II-a. Solicitările vor fi inițiate începând cu data intrării în vigoare a prezentei Instrucțiuni până cel mai târziu la data de 10.12.2023, pentru a permite operarea modificărilor până la 31.12.2023 (data finală de implementare a proiectelor și de eligibilitate a cheltuielilor pentru intervalul de programare 2014-2020) și încheierea contractelor de finanțare pentru etapa a II-a, astfel încât să fie asigurată continuitatea unui flux corespunzător de finanțare pentru desfășurarea proiectelor.

În acest sens, vineri, 8 decembrie, a fost convocată o ședință extraordinară a Consiliului local Târgu Mureș prin care au primit votul un număr de 13 proiecte de investiții pentru care, Municipiul va transmite solicitări de modificare a termenelor de finalizare, respectiv de etapizare a cheltuielilor estimate aferente finalizării acestora, pentru a nu pierde finanțarea nerambursabilă.

”Și în municipiul Târgu Mureș, la fel ca în multe alte municipii din țară, perioada de finalizare a unor proiecte, necesită ajustare din diferite motive pe care colegii din fiecare departament le-au specificat în referatul fiecărui proiect. E drept, vorbim deja de ani buni de unele proiecte, și conform documentelor semnate putem observa pașii parcurși în mandatul meu.”, a declarat Soós Zoltán, primarul municipiului Târgu Mureș.
Proiectele de investiții votate în cadrul ședinței pot fi consultate pe site-ul oficial al Municipiului Târgu Mureș www.tirgumures.ro .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare