Consiliul Județean Mureș aprobă o investiție de 12,6 milioane de lei

ADMINISTRAȚIE. Prin Hotărârea nr. 83/21 iunie 2022 a Consiliului Județean Mureș s-a aprobat depunerea de către Județul Mureș a proiectului “Dezvoltarea Parcului Arheologic de la Călugăreni, comuna Eremitu, județul Mureș”, în vederea finanțării acestuia în PNRR, la o valoare maximă eligibilă de 2.155.000 de euro, fără TVA, reprezentând 10.608.418 de lei, fără TVA.
 
Documentația tehnico-economică și indicatorii tehnico economici ai investiției proiectului, faza DALI, a fost aprobată vineri 14 octombrie de către aleșii județeni într-o ședință extraordinară ”de îndată”, la valoarea totală a investiției de 12.615.065 de lei, cu TVA (precizat în Referatul de aprobare a proiectului de hotărâre.)
 
Potrivit informațiilor furnizate de către Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș, acest proiect de investiții este inclus în Traseul castrelor romane în vederea restaurării și promovării prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
 
Documentația dispune de toate avizele și acordurile solicitate prin Certificatul de urbanism 6 din 21 martie 2022, inclusiv avizul de la Ministerul Culturii. Prin restaurarea și conservarea, dar și prin modernizarea clădirilor existente, se propune amenajarea parcului arheologic, realizarea unor spații expoziționale, înființarea unui centru de cercetare interdisciplinară, laboratoare, sală workshop și bibliotecă de specialitate, birouri, două camere de oaspeți și grupuri sanitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare