Consiliul municipal din București adoptă programul de microcipare și sterilizare pentru câini

ANIMALE. În ședința de luni, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a adoptat un proiect ce vizează microciparea și sterilizarea gratuită a până la 10.000 de câini de rasă comună cu deținători ce locuiesc în Capitală.

Acest program, aprobat cu 38 de voturi “pentru” și o abținere, va fi implementat de Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor și are ca obiective identificarea prin microcip, înregistrarea în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân – RECS, și sterilizarea gratuită.

Implementarea programului se va face pe principiul “primul venit – primul servit”.

Programe similare de sterilizare gratuită au mai fost derulate în București prin ASPA în anii precedenți: în 2018 (aproximativ 2.800 de animale sterilizate), 2019 (aproximativ 6.500 de animale), între noiembrie 2021 – aprilie 2022 (aproximativ 7.000 de animale), și între noiembrie 2022 – aprilie 2024 (aproximativ 5.000 de câini și 2.000 de pisici). Astfel, în intervalul octombrie 2018 – aprilie 2024, au fost sterilizate gratuit aproximativ 23.300 de animale, inclusiv 10.000 de câini.

Conform legislației, identificarea prin microcip și înregistrarea în RECS sunt obligatorii pentru câinii cu stăpân, iar serviciile de identificare și înregistrare pot fi realizate în aceeași zi cu serviciul de sterilizare, la aceeași unitate medicală.

Scopul identificării prin microcip și înregistrării în RECS este prevenirea abandonului și implicarea responsabilă a proprietarilor în îngrijirea sănătății animalelor, prin vaccinare și deparazitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare