Consiliul Patronatelor Bancare din România și federațiile sindicale au înregistrat un nou contract colectiv de muncă

ȘTIRI. Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR) și cele două federații sindicale reprezentative au anunțat ieri înregistrarea oficială a noului contract colectiv de muncă pentru sectorul bancar, semnat în contextul creat de noua lege a dialogului social. Acest contract colectiv de muncă va fi aplicabil pentru început doar salariaților băncilor membre CPBR: BCR, BRD-SocGen, ING Bank, Raiffeisen Bank și UniCredit Bank. Aceasta urmează modelul celor două contracte colective precedente, care au fost negociate la nivel de sector, dar aplicabile la nivel de grup de unități.

Noul contract colectiv de muncă vine într-o perioadă marcată de schimbări legislative semnificative în domeniul dialogului social, oferind un cadru actualizat și adaptat noilor realități economice și sociale. Înregistrarea acestui contract de către autoritățile naționale competente reprezintă un pas important în consolidarea relațiilor de muncă din sectorul bancar, asigurând drepturi și beneficii clar stipulate pentru angajați.

Semnarea acestui contract este rezultatul unor negocieri intense între patronatele bancare și federațiile sindicale, subliniind importanța colaborării și dialogului deschis între părțile implicate. Noile prevederi sunt menite să protejeze interesele angajaților, să îmbunătățească condițiile de muncă și să asigure un echilibru între cerințele angajatorilor și drepturile salariaților.

Reprezentanții CPBR și ai federațiilor sindicale au subliniat că acest contract colectiv de muncă reflectă angajamentul ambelor părți de a promova un mediu de lucru stabil și echitabil în sectorul bancar. Aceștia au exprimat încrederea că noul acord va contribui la creșterea satisfacției și motivației angajaților, având în vedere că un astfel de cadru contractual clar și bine definit este esențial pentru buna funcționare a oricărei organizații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare