Contract de finanțare pentru construcția unei centrale prin cogenerare de înaltă eficiență în Municipiul Constanța

ENERGIE. Azi la Palatul Victoria, Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a participat la evenimentul de semnare a contractului de finanțare pentru construcția unei centrale prin cogenerare de înaltă eficiență în Municipiul Constanța, care să pună capăt problemelor de asigurare a agentului termic cu care se confruntă locuitorii acestui oraș din cauza infrastructurii vechi și energofage.

Această nouă tehnologie se va concretiza prin producerea energiei electrice și termice în același timp, în conformitate cu toate cerințele de eficiență energetică, mediu și schimbări climatice.

“Astfel de proiecte au nevoie de o coerență susținută, pentru a ne asigura că vor fi implementate, pentru că ele reprezintă un real câștig pentru comunitățile locale, care au nevoie de soluții pe termen lung, mai ales că avem la dispoziție accesarea de fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Este și cazul unității de producție prin cogenerare de la Constanța care va beneficia pentru implementare de 86 de milioane de euro, prin PNRR.
Este o șansă fructificată de autoritățile locale în beneficiul cetățenilor, care, în același timp, contribuie, împreună cu o serie întreagă de alte măsuri, la îndeplinirea angajamentelor asumate la nivel național în ceea ce privește tranziția verde și asigurarea de noi surse de energie.”
a menționat Prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare