CONTRACTE PENTRU ABONAȚI – Primii 900.000 de lei livrați din pușculița orașului pentru mentenanța sistemului de iluminat din Târgu Mureș

ILUMINAT PUBLIC. Administrația publică a municipiului Târgu Mureș (controlată de primarul Dorin Florea și căreia comunicatorii slab pregătiți ai instituției o numesc incorect “Primăria Târgu Mureș”) a livrat primele două contracte asocierii de firme căreia i-a predat gestionarea pe următorii 4 ani a sistemului public de iluminat din oraș.

 

Într-o devoalare efectuată de Grupul de Investigație și care privește această afacere „luminoasă”, al cărei comutator l-a apăsat însuși Întâistătătorul Florea cu efectul epurării din pușculița orașului a „cel mult 24,8 milioane de lei” în 4 ani, msnews a scris AICI.

 

Revenind la prezent, însă, să consemnăm primele livrări de bani către campionii luminii din Târgu Mureș, respectiv asocierea de firme locale controlate de următorii abonați publici (argumente în același link de mai sus): Valentin Teofil Mureşan (Insta Grup), Ioan “Nelu” Luduşan și Georgiana Aron – fiica lui Ioan Nucu Man (Kronos Life Construct) și familia Bocicor (Intra Serv – Alin Ovidiu Bocicor, Leontin Vasile Bocicor și Ioan Leontin Bocicor).

 

Cât se livrează în primă fază (pentru că, ne-am înțeles, contractul e pe 4 ani, până în vara anului 2023)? 900.000 de lei (echivalentul a peste 190.000 de euro). Pentru ce? Pentru lucrări de mentenanță (adică de întreținere). Contractele au fost semnate în 19 iulie 2019 – sume rotunde, să nu se-ncurce aritmeticienii: 800.000 de lei primul contract, 100.000 de lei al doilea contract (sumele cuprind TVA).

 

Sigur, contractele prevăd același lucru (mentenanță la sistemul de iluminat public), de aceea doar Întâistătorul Florea poate explica de ce se consumă inutil hârtie și nu-s trecute toate lucrările pe un singur contract, ci se semnează câte două în aceeași zi (o virgulă-n scriere, doar pentru statistică: din partea asocierii, contractele au fost semnate de directorul general al Insta Grup, Marinel Rad).

 

Practic, asta am intenționat să vă anunțăm, că li se livrează primii 900.000 de lei “campionilor luminii” și că târgumureșenii vor avea un sistem de iluminat mai stabil cu vreo 200.000 de euro. Fiat lux (Să fie lumină)!

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare