CONTROVERSĂ – Primăria Târgu Mureș continuă proiectul parcării subterane din Piața Trandafirilor: s-a cerut acordul de mediu pentru construcție

PROIECT. Parcarea subterană prevăzută a fi construită în centrul istoric al municipiului Târgu Mureș (Piața Trandafirilor) a ajuns la Agenția de Protecție a Mediului Mureș, un serviciu al Primăriei (Direcția Tehnică, condusă de Lucian Racz) depunând o solicitare de emitere a acordului de mediu.

 

Conform legii, publicul interesat poate consulta documentația la sediul APM Mureș (situat în strada Podeni, nr. 10) și poate depune obervații în acest sens. În ultima zi a lunii ianuarie 2019, forul deliberativ al orașului (Consiliul Local) a aprobat indicatorii tehnico-economici ai acestei investiții, care ar urma să coste aproape 42,4 milioane de lei (echivalentul a 9 milioane de euro).

 

Conform proiectului adoptat, parcarea va avea capacitatea de 415 autoturisme, o arie construită de 12.320 de metri pătrați (pe un singur nivel subteran) și ar urma să fie finalizată în trei ani.

 

Tot în ziua respectivă, CL Târgu Mureș a aprobat contractarea unui împrumut bancar de aproape 90 de milioane de lei (echivalentul a aproximativ 19 milioane de euro), credit care ar îndatora municipiul pentru următorii 13 ani, dar care nu va fi folosit și la construirea parcării, fiind destinat pentru achiziția de autobuze, amenajarea unor parcuri și străzi, masardarea a cinci blocuri și cofinanțarea pentru anveloparea termică a altor 13 blocuri.

 

Proiectul parcării subterane din Piața Trandafirilor a stârnit mai multe controverse, luându-se în discuție chiar abrogarea respectivei hotărâri. Deocamdată, însă, aceasta este în vigoare și își urmează traseul, ajungând acum la solicitarea acordului de mediu.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare