FOCARUL NR. 1 – 7 din cele 16 decese din județul Mureș ale persoanelor infectate cu coronavirus sunt din comuna Crăciunești

FOCARUL DIN JUDEȚUL MUREȘ. 7 din cele 16 decese ale persoanelor infectate cu COVID-19 (coronavirus), adică 43%, sunt din comuna Crăciuneşti, a anunțat într-un comunicat de presă Direcția de Sănătate Publică Mureș. De asemenea, conform sursei precizate, în afara persoanelor decedate, din cele 243 de persoane din județul Mureș confirmate ca fiind infectate cu virusul COVID-19, alte 69 de persoane sunt din comuna Crăciunești, adică aproape o treime din cazurile pozitive din județ.

 

Pentru că localitatea este cea mai afectată din judeţ de pandemia de coronaviroză și mai multe cazuri de infectare confirmate se înregistrează în interiorul câtorva familii (primul caz simptomatic a fost înregistrat în 24 martie), specialiștii monitorizează situaţia epidemiologică din zonă (prin investigarea cazurilor suspecte, internarea cazurilor confirmate, identificarea contacţilor acestora şi autoizolarea lor), iar efectivele de forțe de ordine (de la Secţiei de Poliţie Rurală nr. 4 Ungheni) au fost sporite.

 

Vă reamintim că la Crăciunești, mai bine de jumătate din angajații Primăriei (inclusiv primarul), sunt autoizolați la domiciliu după ce au intrat în contact cu un localnic care ulterior a fost depistat pozitiv COVID-19.

 

Andrada VLAS

4 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare