CORONAVIRUS – Evoluția în județul Mureș în ultimele 24 de ore (surse oficiale și independente): 6 persoane infectate, 18 persoane suspecte

0
1917

COVID-19 SUB CENZURĂ. Până astăzi, 21 martie, ora 13, pe teritoriul României, au fost confirmate 367 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus), cu 59 de cazuri mai multe decât ieri la aceeași oră. Autoritățile nu mai anunță oficial cazurile pe județe, eliminând din spațiul public harta cazurilor din România în pofida multiplelor solicitări în baza respectării principiului transparenței.

 

Conform unor monitorizări independente (în special a comunității geo-spatial.org), cumulate cu informațiile oficiale pe care oficialitățile de coordonare nu le cenzurează încă, în județul Mureș a reieșit următoarea situație de fapt:

 

În 21 martie, ora 13.00, în județul Mureș se înregistrează 6 cazuri de persoane infectate cu COVID-19 și față de ieri a crescut 285 numărul persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu impusă, acum fiind 1.688 de persoane din județ. De asemenea, a crescut cu 3 numărul persoanelor internate cu suspiciune de infecție cu coronavirus, acum fiind 18, și cu 4 numărul persoanelor aflate în spațiile de carantină din județ, acum fiind 59.

 

Față de ieri, nu s-au mai înregistrat noi dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor (au rămas cele 6 menționate în monitorizările trecute). În schimb, ieri au fost aplicate de polițiștii mureșeni 7 amenzi unor cetățeni care nu au respectat măsura autoizolării și o amendă reprezentantului unei firme care a încălcat măsura suspendării activității.

 

De asemenea, tot ieri, și Direcția de Sănătate Publică Mureș a aplicat unor cetățeni din județ 3 amenzi în valoare totală de 30.000 lei și 3 amenzi unor supermarket-uri din județul Mureș, în valoare totală de 11.600 lei, pentru nerespectarea măsurilor de combatere a infecției cu Covid-19 (nepurtarea echipamentului de protecție, curățenie deficitară și aglomerație).

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ