Cosmin Pol: Povestea unui artist atipic și a pasiunii sale pentru tradiții și artă autentică românească

ARTIȘTI LOCALI.. În inima Ardealului, la marginea frumosului nostru oraș Târgu Mureș printre peisaje, trăiește și creează un artist atipic, Cosmin Pol. Cu o viziune profundă și o pasiune inepuizabilă pentru arta autentică, Cosmin aduce în prim-plan valorile și motivele tradiționale românești, reinterpretându-le și dându-le viață prin troițe sculptate și pictate, icoane și cutii decorative. În cadrul unui interviu sincer și deschis, Cosmin ne-a dezvăluit povestea sa și filosofia sa de viață.

Născut cu o înclinație către artă, Cosmin a fost îndrumat către acest drum încă din copilărie, iar parcursul său artistic a fost marcat de o evoluție firească, chiar dacă uneori a simțit nevoia să fugă de artă. Cu toate acestea, destinul l-a condus mereu înapoi către calea artei, pe care o consideră Calea, Adevărul și Viața pentru el.

Arta lui Cosmin se remarcă prin explozia de culoare și interpretarea actuală a motivelor populare românești, reflectând conectarea sa profundă cu tradițiile și credința omului simplu. De la pictura pe sticlă și reproducerea imaginilor la sculptarea și pictarea troițelor, Cosmin și-a găsit chemarea în reprezentarea simbolurilor și valorilor tradiționale românești într-un mod contemporan.

Un proiect de suflet al lui Cosmin este arta sa dedicată Celor Prigoniti pentru credința în temnițele comuniste. Prin lucrări impresionante și pline de emoție, precum troița unicat “Fericiți cei prigoniți pentru dreptate”, el aduce în atenția publicului sacrificiul și suferința celor care au trăit iadul închisorilor comuniste, menținându-le memoria vie prin arta sa.

În plus, Cosmin își exprimă creativitatea și prin proiecte inedite precum cutiile decorative personalizate, care aduc un strop de culoare și originalitate în evenimente importante precum botezuri sau nunți.

Cu o filosofie de viață în continuă evoluție, Cosmin se autodefinește ca un “artist atipic”, care nu se încadrează în tiparele sociale convenționale. El găsește libertate și autenticitate în exprimarea sa artistică, care îl conectează la Dumnezeu și la esența sa interioară.

În contextul valorilor și tradițiilor românești, Cosmin subliniază importanța păstrării acestora pentru perpetuarea identității naționale și pentru înțelegerea trecutului și a valorilor care ne definesc ca popor.

Astfel, prin arta sa plină de viață și autenticitate, Cosmin Pol reprezintă o voce puternică în peisajul artistic românesc, aducând tradițiile și valorile naționale în prim-plan și contribuind la definirea și promovarea identității culturale românești pentru generațiile viitoare.

Sursa ghidulprimariilor. ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare