Costel Gâlcă se întoarce în Liga I ca antrenor principal al CS Universitatea Craiova, după aproape un deceniu

SPORT. Costel Gâlcă, antrenorul român cu o vastă experiență, se întoarce în fotbalul românesc după aproape un deceniu, semnând un contract cu CS Universitatea Craiova până la finalul sezonului 2024-2025. Mutarea vine în urma unei despărțiri de antrenorul bulgar Ivaylo Petev, chiar dacă echipa se afla pe poziția a treia în Liga I. Decizia a fost accelerată de recentul eșec suferit acasă, 1-2 împotriva FC Farul Constanța.

Patronul clubului, Mihai Rotaru, a fost convins de necesitatea unei schimbări și a acceptat propunerea lui Gâlcă pentru a prelua rolul de antrenor principal. Contractul semnat include și o opțiune de prelungire, condiționată de performanțele echipei și de cerințele financiare ale antrenorului.

Pentru Gâlcă, acest transfer marchează o revenire în fotbalul românesc după o perioadă în care a antrenat în diverse țări, inclusiv Arabia Saudită, Danemarca și Polonia. În România, Gâlcă a avut o contribuție semnificativă la FCSB în sezonul 2014-2015, câștigând trofee importante. În prezent, se întoarce pentru a se angaja într-o nouă provocare.

La CS Universitatea Craiova, Gâlcă va fi sprijinit de un staff tehnic bine format, care include pe Dumitru Uzunea, Iulian Matei și Ciprian Prună. Se așteaptă ca echipa să sufere modificări semnificative în următoarea perioadă de transferuri, cu accentul pus pe construcția echipei pentru sezonul următor, probabil în jurul jucătorului vedetă Alexandru Mitriță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare