COSTISITOAREA NECESITATE – În Reghin, sens giratoriu de 185.000 de euro

0
3795

INVESTIȚIE. Municipalitatea Reghin intenționează să demareze în primăvara anului 2019 o investiție de aproape 900.000 de lei (exact: 881.372,84 lei – suma conține TVA și este echivalentul a 185.552 de euro) pentru lărgirea unei intersecții la 90 de grade și construirea unui sens giratoriu. Din această sumă, construcția efectivă a sensului giratoriu costă doar 113.000 de lei, adică 13% din investiția totală – mai mult costă exproprierea a două case (care urmează să se demoleze) și chiar proiectul și asistența tehnică.

 

Noul sens giratoriu ar urma să fie amplasat într-o zonă sensibilă din urbe, cu probleme de circulație, investiția fiind motivată prin necesitatea fluidizării traficului. Acum, intersecția respectivă este încadrată de culeea podului peste Mureș și cele două case, făcând imposibil virajul simultan a vehiculelor mari. Practic, în momentul virării unui vehicul mare, acesta depășește axul intersecției, blocând circulația și generând ambuteiaje.

 

Pentru edificarea noului sens giratoriu din Reghin, cele două case de lângă podul peste Mureș, situate în intersecția străzilor, vor fi expropriate, iar străzile Axente Sever și Gării vor fi lărgite. Întreg proiectul va fi finanțat din bugetul local, municipalitatea estimând că lucrările vor începe în primăvara acestui an.

 

Proprietarii celor două terenuri și case (familiile Bucin și Baricz) și-au dat deja acceptul, aceștia urmând să fie despăgubiți cu suma totală de 550.000 lei, echivalentul a aproape 118.000 de euro (respectiv 75.465,95 euro pentru casa de pe strada Gării și 42.498,47 euro pentru casa de pe Axente Sever), conform evaluărilor.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ