Craiova, primul oraș din România unde locuitorii vor avea apă de izvor la robinete începând cu 2024

SURSE NATURALE. Într-un proiect de amploare, locuitorii orașului Craiova vor beneficia de apă de izvor direct la robinete începând cu anul 2024. După aproximativ 60 de ani de la inaugurarea conducției de aducțiune a apei potabile Isvarna – Craiova (Firul I), proiectul de reabilitare și modernizare va aduce o schimbare semnificativă în privința calității apei furnizate în acest oraș.

Proiectul de investiție, planificat pentru acest an, vizează reabilitarea a 27,4 kilometri de conductă existentă, alături de construirea altor 96,4 de kilometri de conducte noi. În plus, este inclusă amenajarea incintei de captare Isvarna și construirea unei stații noi de hipoclorit pentru tratarea apei. Proiectul este complex și este împărțit în șase contracte de lucrări.

Firul II Isvarna – Craiova este programat să devină funcțional în 2024, potrivit informațiilor oferite de Compania de Apă Oltenia. Până în prezent, progresul fizic al lucrărilor pe celelalte cinci linii depășește 90%, iar autoritățile estimează că toate liniile vor fi finalizate în viitorul apropiat.

Primarul municipiului Craiova, Lia – Olguța Vasilescu, a subliniat importanța aducerii apei de izvor la robinetele craiovenilor și a explicat că proiectul a fost un efort comun de a asigura o sursă de apă de calitate la standarde europene pentru oraș și localitățile învecinate. Odată finalizat proiectul, apa de izvor va parcurge un traseu modern, servind nu doar Craiova, ci și alte 14 localități din județele Gorj și Dolj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare