Credința văzută prin ochii lui Mihai Eminescu – concurs de creație dedicat elevilor din cuprinsul județului Mureș

PREMIERE. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, sâmbătă, 14 ianuarie, biserica „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Târgu-Mureș a fost gazda festivității de premiere a participanților la concursul de creație intitulat „Credința văzută prin ochii lui Mihai Eminescu”, ediția a II-a, dedicat elevilor din cuprinsul județului Mureș.

Peste 250 de participanți, elevi (ciclurile preșcolar – grupa mare, primar, gimnazial și liceal) de la unități de învățământ din toate protopopiatele județului Mureș (Luduș, Reghin, Târgu-Mureș, Târnăveni și Sighișoara), sub îndrumarea a peste 100 de cadre didactice și a preoților parohi, au transmis lucrări încadrate în cele patru secțiuni ale concursului: eseu, interpretare-recitare, artă fotografică și desen.

Juriul, alcătuit din cadre didactice de diverse specializări, de la toate ciclurile de învățământ, precum și din specialiști practicieni din domeniul fotografiei, a deliberat acordarea a aproximativ 100 de premii și mențiuni celor mai bune creații, precum și acordarea de diplome de participare tuturor participanților – elevi, cadre didactice și preoți coordonatori.

Cea mai de bună lucrare/reprezentație de la fiecare dintre cele patru secțiuni ale concursului a fost răsplătită cu marele premiu, ce constă într-un loc gratuit în tabăra de vară organizată de Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei, prin Departamentul de tineret și Biroul de cateheză – Structura de tineret pentru județul Mureș.

Prof. drd. Gavril-Sabin Pășcan a spus: „A vorbi despre marele poet este ca și cum ai striga într-o peșteră vastă. Nu poate să ajungă vorba până la el, fără să-i supere pe ceilalți și să-i zguduie tăcerea. Astăzi vorba a ajuns la poet, prin lucrările voastre și, credeți, că la cei 173 de ani de la nașterea lui, i-au zguduit cu drag tăcerea. La cea de-a doua ediție a acestui minunat concurs, ISJ Mureș a răspuns «prezent» și ne-am bucurat să fim alături de Arhiepiscopia Alba Iuliei. Ne bucură faptul că biserica este alături de școală, așa cum și școala susține biserica, pentru că doar împreună acești doi stâlpi, acești doi pioni importanți ai societății, pot face ca tinerii de astăzi să devină persoane valabile și educate ale societății de mâineˮ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare