Creștere Semnificativă a înmatriculărilor de autoturisme noi în România: segmentul electrice înregistrează un salt de 46,8%

PIAȚA AUTO. Înmatriculările de autoturisme noi în România au cunoscut o creștere semnificativă în luna aprilie 2024, comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior, potrivit datelor publicate de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA). În special, segmentul “electrice” a raportat un salt impresionant de 46,8%, reprezentând o cotă de piață de 23,5% din totalul pieței.

Datele furnizate de APIA arată că înregistrările de autovehicule noi în general au înregistrat o creștere de 38,3% față de aceeași perioadă a anului anterior, și o creștere de 40,9% față de luna martie 2024.

În ceea ce privește cota de piață, segmentul SUV a ocupat prima poziție, cu o cotă de 45,8%, urmat de Clasa C cu 31,2% și Clasa B cu 15,1%.

În funcție de tipul de combustibil, motorizările pe benzină plus mild hybrid au consemnat o creștere de 29,9%, reprezentând 64,3% din totalul pieței. Autoturismele echipate cu motoare diesel plus mild hybrid au înregistrat, de asemenea, o majorare, de 27,4%, și o cotă de piață de 12,2%.

Segmentul “verde”, care include autovehiculele electrice (100% și hibride plug-in), precum și cele full hybrid, a deținut o cotă de piață de 23,5% în aprilie 2024. Autoturismele full electrice au avut o cotă de piață de 5,5%, în timp ce autoturismele plug-in hybrid au ajuns la o cotă de 3,3%.

Primele trei cele mai vândute autoturisme 100% electrice au fost Dacia Spring, Tesla Model 3 și Renault Megane. În categoria plug-in, Toyota RAV4 a ocupat primul loc în materie de vânzări, urmat de Ford Kuga și Mercedes-Benz GLC și GLE.

În ceea ce privește vehiculele comerciale, înmatriculările de vehicule comerciale ușoare și minibuze au înregistrat o creștere de 59,2% față de aprilie 2023, iar cele de vehicule comerciale grele și autobuze au raportat creșteri de 113%.

Datele statistice reflectă o tendință pozitivă în piața auto românească, cu un interes tot mai mare pentru autovehiculele electrificate și cu combustibili alternativi, în contextul preocupărilor legate de protecția mediului și de eficiența energetică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare