Creștere semnificativă a sosirilor de turiști români în Vestul Greciei

VACANȚE. Aeroportul din Araxos, situat în apropiere de Patras, în vestul Greciei, se pregătește pentru o creștere cu 15% a sosirilor de turiști români în acest an, conform estimărilor tur-operatorilor care activează pe această piață turistică. Aceasta este o veste excelentă pentru regiunea vestică a Greciei, care până acum nu a fost o destinație de prim-plan pentru turiștii români, fiind mai degrabă asociată cu turismul religios.

Colaborările cu România dau roade
Această creștere anticipată se datorează colaborărilor fructuoase dintre tur-operatorii greci și cei români, care au reușit să atragă mai mulți turiști către zonele Ilia și Ahaia de Vest. Se așteaptă ca numărul turiștilor români care vor sosi prin aeroportul din Araxos să fie mai mare ca niciodată, ceea ce transmite semnale pozitive privind evoluția sezonului estival.

Alte piețe turistice în creștere
Pe lângă creșterea semnificativă a turiștilor din România, se preconizează și o creștere de 5% a sosirilor din Cehia. De asemenea, se așteaptă o îmbunătățire a activității turistice din țările baltice, în principal Lituania și Letonia, piețe care au înregistrat un declin vara trecută din cauza războiului din Ucraina.

În plus, există semnale pozitive și din partea turiștilor din Austria și Slovacia, cu o ușoară creștere a numărului de vizitatori comparativ cu anul precedent. În schimb, turiștii din Germania și Polonia vor rămâne la un nivel similar cu cel de anul trecut, cu o tendință ușor ascendentă.

Românii umplu golul lăsat de ruși
Românii reprezintă noua piață care va susține în mod semnificativ turismul în vestul Greciei. Cu toate acestea, deși România are o populație de două ori mai mare decât Grecia, turiștii români nu vor putea acoperi complet golul lăsat de absența turiștilor ruși, în mare parte din cauza bugetelor mai mici pe care aceștia le alocă pentru vacanțe.

Această dinamică reflectă un sezon turistic promițător pentru vestul Greciei, cu o diversificare a surselor de turiști și o adaptare la noile realități economice și geopolitice. Aeroportul din Araxos și regiunile înconjurătoare vor beneficia, astfel, de un aflux de turiști români și nu numai, contribuind la revitalizarea turismului local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare