Creștere semnificativă în programul “Masa caldă în școli”: 420.000 de beneficiari și 1.000 de școli implicate

EDUCAȚIE. Ministrul Educației, Ligia Deca, anunță o extindere semnificativă a programului “Masa caldă în școli” pentru acest an, cu un estimat de 420.000 de beneficiari, mai mult decât dublu față de anul precedent. Numărul școlilor incluse în acest program va crește de la 450 la 1.000, conform Ordinului de ministru semnat luni, care stabilește criteriile pentru înscrierea unităților de învățământ în program.

Săptămâna trecută, Guvernul a adoptat Hotărârea pentru instituirea programului național “Masă Sănătoasă” cu un buget de 1.139.000.000 de lei. Ministrul Educației menționează că propunerile de completare a listei de școli vor fi primite, iar numărul școlilor implicate va crește de la cele 450 din anul precedent la 1.000. După primirea propunerilor de la Inspectorate, se va emite un alt Ordin comun cu Ministerul Agriculturii, urmat de o Hotărâre de Guvern cu alocări bugetare.

Ministerul Educației vizează o creștere semnificativă a numărului de copii beneficiari ai mesei calde la școală, ajungând la 420.000 în acest an, comparativ cu cei 180.000 de anul trecut. Ministrul Ligia Deca exprimă dorința de a atinge, în primă fază, un milion de beneficiari și ulterior de a generaliza acest program.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare