Creșterea vârstei de pensionare din România, de la Comisia Europeană

PENSIE. Guvernul României, la solicitarea președintelui Comisiei Europene – Ursula von der Leyen, trebuie să crească vârsta de pensionare a femeilor până la 65 de ani, pentru a se egaliza vârsta standard de pensionare a femeilor cu cea a bărbaților. Mențiunea a fost făcută în contextul Planului Național de Redresare și Reziliență.

În prezent, de la ianuarie 2023, vârsta de pensionare în rândul femeilor a fost deja majorată cu trei luni, până la 62 de ani, iar planul este clar pentru încă o majorare similară în următorul an, ca până în 2030, să vorbim de 63 de ani, iar în 2035, pensionarea femeilor din România se va face la 65 de ani, la fel ca la bărbați.

Chiar dacă planul este bătut în cuie, iar aceste majorări se realizează în conformitate cu prevederile Legii nr.263/2010, din motive cel puțin ciudate, Ministrul Muncii și Solidarități Sociale, Marius Budăi de la PSD, a insistat în weekend pe faptul că se va opune acestei măsuri. ”Înainte de a crește vârsta de pensionare trebuie să vorbim despre creșterea speranței de viață”, a declarat Marius Budăi într-o emisiuni TV de pe România TV.

În mod inevitabil, ministrul a adresat și subiectul pensiilor speciale care, tot datorită angajamentelor făcute de țara noastră prin PNRR, ar fi trebuit eliminate. ”S-au solicitat niște informații suplimentare de Comisia Europeană, cred că este clar că în aceste zile se va închide acest raport. Așteptăm din moment în moment să vină raportul, îl vom traduce și urmează discuțiile cu Comisia Europeană. Va fi o continuare a discuțiilor, nu începerea lor”, a explicat Marius Budăi.

 

 

sursa playtech.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare