CRIMA DIN IERNUT – Cum a ajuns criminal un voluntar salvator de vieți: cine este voluntarul SMURD Mureș care a înjunghiat mortal o femeie de 76 de ani

SALVATOR & CRIMINAL. Tânărul reținut inițial de polițiștii mureșeni pentru că ar fi ucis o femeie în vârstă de 76 de ani (Szikszai Eszter, cunoscuții îi spuneau Bobo/Baba néni) din orașul Iernut, iar apoi menținut în arest timp de 30 de zile (până în 17 decembrie 2020), în urma unei sentințe a Tribunalului Mureș, confirmată astăzi, 20 noiembrie, în apel, de Curtea de Apel Mureș, este Raul Ionuț Popdan (27 de ani), voluntar la Inspectoratul pentru Situații de Urgență – SMURD Mureș.

 

Conform surselor implicate în anchetă, motivul crimei constă în faptul că femeia i-ar fi cerut tânărului, cu care locuia în același cartier, să-i ramburseze un împrumut. Crima a avut loc chiar în casa femeii, în timp ce într-o altă cameră a locuinței se afla soțul bolnav al celei decedate.

 

După ce i-a tăiat gâtul vecinei care l-a ajutat, Popdan a fugit de la locul faptei, fiind depistat și blocat în trafic de poliţiştii din Iernut. Ulterior, tânărul a fost încătușat. În acest timp, un echipaj SMURD, serviciu din care făcea parte ca voluntar și Popdan, a constatat decesul bătrânei. Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, în urma anchetei ofițerilor de la Serviciul de Investigaţii Criminale, coordonată de un procuror criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş.

 

În timpul în care nu era de gardă, Popdan desfășura o afacere concentrată pe transferul persoanelor de la/la aeroport și închirieri auto (are un SRL, Rao Popdan Thomas, pe care-l prezenta sub titulatura Rao Tour).

 

Raul Ionuț Popdan părea un tânăr al cărui vis era să devină cadru medical la SMURD, de altfel, după absolvirea cursurilor de voluntar ISU a încercat, în urmp cu 2 ani, să se angajeze la SMURD Acățari, însă organizatorii concursului i-au respins dosarul pentru “lipsă diplomă de bacalaureat”. Popdan a continuat să activeze ca voluntar ISU – SMURD.

 

Profilul său pe principalul site de falsă socializare (Facebook) este dominat de pozele în uniforma ISU – SMURD, fotografiile pisicii sale și redarea unor citate motivaționale puerile (de genul: “Oamenii vor uita ce ai spus, vor uita ce ai făcut, dar nu vor uita niciodată cum i-ai făcut să se simtă.” – cu siguranță, Baba néni nu va uita cum a făcut-o să se simtă).

 

În 18 noiembrie, magistratul Tribunalului Mureș care a judecat propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, a admis-o, dispunând arestarea preventivă lui Popdan pe o perioadă de 30 zile (18 noiembrie – 17 decembrie 2020). Popdan a cerut prin avocat (a fost reprezentat de un avocat din oficiu) să se aprobe măsura arestului la domiciliu, dar instanța a respins cererea. Popdan a fpcut apel, iar astăzi, 20 noiembrie, apelul a fost judecat la Curtea de Apel Mureș, magistrații menținând decizia Tribunalului.

 

Cătălin VISCHI, Vali STOICA

2 comments
    1. Socializarea reală implică interacțiunea directă/umană/față în față, intracțiunea online este butaforică, virtuală (un substituent al interacțiunii reale directe – un fel de “carne” pentru vegetarieni, făcută din soia).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare