Crin Antonescu își propune să fie activ pe rețelele sociale în campania pentru prezidențiale
POLITICĂ. Crin Antonescu, candidat la președinția României, a anunțat recent că va face o schimbare semnificativă în strategia sa de comunicare, optând să devină activ pe rețelele sociale în timpul campaniei electorale. Deși a fost absent din peisajul politic și social al rețelelor de socializare, Antonescu subliniază importanța de a se adapta la modul în care românii își obțin informațiile astăzi. De altfel, politicianul a recunoscut că nu are conturi pe platforme populare precum TikTok sau Instagram, iar ultima sa postare pe Facebook datează din 2015.
Într-un interviu acordat Antena 3 CNN, Antonescu a explicat că a lua parte la discuții pe rețelele sociale este o dovadă de respect față de alegători, având în vedere că acestea sunt acum o platformă principală de comunicare pentru foarte mulți români. El a afirmat că un candidat la funcția de președinte are obligația de a respecta cetățenii care se prezintă la vot, prin a le comunica în moduri familiari și accesibile.
„Aici nu este vorba de matematică sau de rațiuni electorale. Cineva care candidează la această funcție supremă în eșafodajul politic românesc are obligații mai mari decât acelea de a obține multe voturi. El are obligații de respect pentru toți cei care vor veni la vot,” a declarat Antonescu, reflectând asupra responsabilităților unui politician în societatea contemporană.
Deși a fost absent din viața politică activă, Antonescu a recunoscut că a avut preocupări diverse în anii în care nu a fost implicat în politică, menționând că a citit, a scris și a călătorit. Totodată, el a observat schimbările din comportamentul de comunicare al tinerelor generații, explicând că fiica sa de 23 de ani se află într-o continuă interacțiune cu rețelele sociale, lucru care a influențat decizia sa de a fi prezent online.
„Gândiți-vă că fiica mea are 23 de ani… știu cât de greu o duc spre o carte sau chiar spre o discuție mai lungă. Trăiește în TikTok, în X (Twitter), și în toate aceste lucruri. Deci nu se poate să nu dai semnul minimal de respect să încerci să vorbești pe limba unor oameni cărora vrei să le spui ceva,” a adăugat el.
Antonescu își propune astfel să comunice mai eficient cu tinerii și toți cei care utilizează rețelele sociale ca sursă principală de informație, în speranța că acest demers va contribui pozitiv la campania sa electorală. Cu această nouă abordare, el își dorește nu doar să se reintegreze în peisajul politic românesc, ci și să se adapteze la realitățile moderne de comunicare, sperând să ajungă la cât mai mulți alegători.