Cristiano Ronaldo se va alătura Naționalei Portugaliei pe 7 iunie

SPORT. Cristiano Ronaldo, starul internațional al fotbalului, este în vacanță după ultimul meci al echipei sale Al-Nassr, disputat vinerea trecută. Conform agenției EFE, Ronaldo se va alătura naționalei Portugaliei pe 7 iunie, ceea ce înseamnă că selecționerul Roberto Martinez nu va putea conta pe el în meciurile amicale împotriva Finlandei (4 iunie) și Croației (8 iunie).

Ronaldo va participa doar la ultimul meci de verificare al Portugaliei înainte de Campionatul European din 2024, cel programat pentru 11 iunie împotriva Irlandei. Această informație a fost confirmată de Martinez într-o conferință de presă, în care a subliniat importanța pregătirii optime a echipei.

“Cred că avem un parcurs și o perioadă de pregătire foarte importantă. Scopul este de a avea jucătorii la un nivel optim,” a declarat antrenorul spaniol. “Mi-a plăcut foarte mult dorința și angajamentul lor din primul antrenament. Acum trebuie să continuăm pas cu pas.”

Pe lângă absența lui Ronaldo la meciul cu Finlanda, echipa națională a Portugaliei nu va putea conta nici pe Ruben Neves, care evoluează tot în liga saudită, și nici pe Pepe (FC Porto), acesta fiind în recuperare după o accidentare.

Meciul cu Croația va avea loc pe 8 iunie, pe stadionul național din Oeiras, iar cel cu Irlanda pe 11 iunie, la Aveiro.

În ceea ce privește EURO 2024, Portugalia a fost repartizată în Grupa F, alături de Turcia, Cehia și Georgia. Meciurile amicale vor fi esențiale pentru ca echipa să-și ajusteze tacticile și să-și optimizeze performanța înainte de competiția continentală.

Această perioadă de pregătire este crucială pentru echipa națională, iar absențele unor jucători cheie precum Ronaldo, Neves și Pepe reprezintă o provocare pentru Martinez. Cu toate acestea, antrenorul are încredere în capacitatea echipei de a se adapta și de a performa la cel mai înalt nivel în meciurile care urmează.

Echipa națională a Portugaliei se pregătește intens pentru a face față provocărilor din Grupa F și pentru a-și asigura un parcurs cât mai bun la Campionatul European din 2024. Cu un lot talentat și determinat, sub conducerea lui Roberto Martinez, fanii așteaptă cu nerăbdare să vadă evoluțiile echipei lor preferate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare