CRONICI DE MECI – Unirea Ungheni câștigă dramatic în deplasare, în ultimul minut de prelungire, iar Avântul Reghin pierde pe terenul liderului

0
559

FOTBAL. În etapa a 4-a a Ligii a III-a, cele două reprezentante ale județului Mureș, Avântul Reghin și nou-promovata Unirea Ungheni, au încheiat partidele din Seria a 9-a, pe care le-au disputat în deplsare, cu o victorie și o înfrângere.

 

Derby-ul seriei

 

Avântul Reghin a avut un meci dificil, pe terenul liderei seriei, CSO Cugir, descendenta echipei Metalurgistul, fondată în anul 1939 sub tutela Uzinelor de Armament din localitate. Cei din Alba aveau maximum de puncte după primele etape, iar astăzi și-au respectat statutul de favorită, revenind de la 0-1 și câștigând fără loc de comentarii, deși CSO Cugir a fost decimată de virusul COVID-19, 5 titulari fiind depistați infectați, iar 2 având rezultat neclar.

 

Antrenorul Răzvan Dan a început meciul cu următorul 11: Bucin – D. Crișan, Merdariu, T. Truță, Ad. Luca, Stavilă, Covaciu, Ad. Murar, S. Luca, Baki, Harko. Înaintea acestui meci, CSO Cugir era pe locul 1 în Seria a 9-a, iar Avântul Reghin pe locul 2, cu 7 puncte (adunate din 2 victorii și un egal).

 

Reghinenii au deschis scorul în minutul 38, dintr-o lovitură liberă de la marginea careului magistral executată de Ovidiu Covaciu, cel transferat tocmai de la CSO Cugir. Cugir a revenit în joc extrem de repede și a egalat după doar 2 minute, dintr-un penalty acordat pentru fault la Șaucă, executat de Neagu – în prima fază, Bucin a reușit să pareze, însă arbitrul a dictat repetarea loviturii motivând că Bucin a părăsit linia porții înainte ca lovitura să se execute.

 

1-1 a fost scorul la pauză, dar repriza a doua avea să-i descătușeze pe cei de la Cugir, care, deși cu o echipă improvizată din cauza celor infectați, s-a năpustit în atac, coordonați de antrenorul-jucător Lucian Itu. Echipa din Alba a reușit să marcheze de încă trei ori, prin dubla lui Dușmanu (min. 59, cu capul din centrarea lui Șaucă, și min. 68, după o cursă solitară de 30 de metri) și prin antrenorul-jucător Itu, care a închis tabela, în min. 74, după un șut cu stângul în vinclul porții lui Bucin.

 

Așa s-a scris istoria meciului CSO Cugir – Avântul Reghin: 4-1 (1-1). Reghinenii joacă în etapa următoare, a 5-a, pe teren propriu, în 9 octombrie, cu Sănătatea Cluj, o echipă în degringoladă, care a pierdut până în această etapă trei din cele patru meciuri disputate (a câștigat doar în această etapă), fiind pe penultimul loc în serie.

 

Unirea Ungheni, victorie

 

Cealaltă echipă mureșeană din Liga a III-a, Unirea Ungheni, a mers la Alba Iulia pentru un derby de mijlocul clasamentului, înaintea acestei etape mureșenii clasându-se pe locul 5 (din 10 echipe), cu 6 puncte (două victorii și o înfrângere), iar gazdele, AFC Unirea 1924, pe locul 6, cu 3 puncte însă doar din două jocuri (un meci a fost reprogramat din cauza jucătorilor infectați cu COVID-19).

 

De altfel, în meciul celor două Uniri, cei din Alba Iulia au pornit cu a doua șansă, în contextul în care nu mai puțin de 9 titulari sunt infectați cu noul coronavirus și, evident, au interdicție de joc. Lotul celor din Alba era atât de decimat, încât înaintea acestui joc au transferat un portar (pe Dragoș Pop), pentru că efectiv nu avea cine să stea în poartă.

 

Antrenorii Adrian Pop și Darius Miclea au început meciul cu următorul 11: Rareș Eremiaș – Florian Trăistar, Claudiu Stoica, Sebastian Bucur, Cătălin Coman, Alexandru Roșca, Laurențiu Moț, Raul Iliescu, Ioan Iușan, Victor Caliani, Roberto Rotaru.

 

Scorul a fost deschis de Rotaru, în minutul 23, acesta fiind și scorul primei reprize. În cea de-a doua repriză, însă, cei din Alba Iulia au fost la un pas de surpriză, înscriind de două ori, prin Adrian Adam (55) și Răzvan Fetița (77), și doar asediul celor din Ungheni și norocul a făcut ca echipa mureșeană să reușească să plece din Alba Iulia cu toate cele 3 puncte, așa cum era scontat. Pe finalul partidei au înscris Lehel Solymosy (în min. 87) și Victor Caliani (în min. 90+2).

 

Rezultat final: AFC Unirea 1924 – Unirea Ungheni 2-3 (0-1). În etapa următoare, Unirea Ungheni joacă în 11 octombrie, acasă, cu o altă Unirea, cea din Dej, în formă foarte bună, care a câștigat 3 din cele 3 meciuri disputate până acum (și Unirea Dej are un meci reprogramat din cauză de infectări cu COVID-19).

 

Iată rezultatele complete ale etapei a 4-a a Seriei a 9-a:

 

Unirea Dej – Sticla Arieşul Turda 3-1 (0-0)

CS Hunedoara – Industria Galda 2-1 (2-1)

CSO Cugir – Avântul Reghin 4-1 (1-1)

Sănătatea Cluj – CS Ocna Mureş 1-0 (0-0)

AFC Unirea 1924 – Unirea Ungheni 2-3.

 

* Foto: albasport.ro & cugirinfo.ro

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ