Crucile din piatră: Simboluri ale Bucureștiului

CULTURĂ. În peisajul cultural al Bucureștiului, apare o nouă resursă digitală ce aduce în centrul atenției bogata și semnificativa moștenire a orașului – crucile din piatră. Crucidinpiatra.ro, un site dedicat acestor monumente, își deschide porțile virtuale pentru toți pasionații de istorie, artă și cultură, conform unui comunicat emis de Muzeul Municipiului București. Acest website, www.crucidinpiatra.ro, reprezintă rezultatul muncii susținute a unei echipe dedicate de cercetători, istorici și iubitori ai patrimoniului cultural al Capitalei, fiind parte a unui proiect inițiat și realizat de Muzeul Municipiului București.

Scopul acestei inițiative ambițioase este de a aduce în lumina reflectoarelor valorile și poveștile unice ascunse în spatele crucilor din piatră din diverse colțuri ale orașului.

Vizitatorii site-ului vor avea posibilitatea să exploreze o colecție bogată de imagini, informații istorice și detalii arhitecturale, toate într-o experiență virtuală captivantă.

Printre caracteristicile deosebite ale platformei se numără:

O galerie bogată de imagini, ce surprinde diversitatea de designuri și simboluri întâlnite pe crucile din piatră din București;
Informații detaliate despre cruci, inclusiv istoria lor, semnificații culturale și contextul arhitectural al fiecăreia;
Hărți interactive ce indică locațiile crucilor din piatră din diferite zone ale orașului;
Posibilitatea de a contribui la proiect prin partajarea de informații, povești de familie sau imagini.
Echipa din spatele crucidinpiatra.ro invită comunitatea locală și pe toți cei interesați să exploreze această platformă interactivă, să învețe despre moștenirea culturală a Bucureștiului și să contribuie la documentarea și conservarea acesteia.

Crucidinpiatra.ro este o platformă online dedicată crucilor din piatră din București, având ca obiectiv documentarea, păstrarea și aducerea în atenția publicului a patrimoniului cultural și istoric al orașului prin intermediul crucilor din piatră și a poveștilor lor unice.

Această platformă face parte din proiectul “Mesaje săpate în piatră – digitizarea crucilor din piatră din București”, un proiect realizat de Muzeul Municipiului București, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și coordonat de Cezar Petre Buiumaci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare