CSM Târgu Mureș: Am câştigat şi ceea de a doua partidă din play-off-ul LNBM MozzartBet!

BASCHET. Sánta din nou în double-double, Martinic magistral, Gajovic senzaţional cu degetul mobilizat, Borşa îşi revine la forma care l-a consacrat. Lowrance şi Person au adus mult de pe bancă!

CSM Târgu Mureş – CSM 2007 Focşani 93-85 (20-22, 29-15, 19-17, 25-31)

Marcatorii echipei noastre: Gajovic 19 (2×3), Martinic 17 (3×3), Lowrance 17 (3×3), Sánta 14 + 10 rec, Person 13 (1×3), Mathis 7 (1×3), Borşa 4, Mureşan 2, au mai jucat Engi-Rosenfeld şi Bölöni.

Am început bine şi cea de a doua confruntare din play-out-ul LNBM, dar oaspeţii de data aceasta s-au ţinut de noi, mai ales prin câteva aruncări „picate” în coşul nostru.

Mathis a deschis „balul” cu o triplă, urmat de două libere ale lui Gajovic.
După şase minute am avut 8 puncte în faţă pe tabelă după tripla aceluiaşi Gajovic, care şi-a luxat un deget cu două zile în urmă. Au urmat însă 10 puncte ale oaspeţilor rămase fără răspuns, astfel după primul sfert eram în minus cu 2 puncte.

Apărarea în zonă, care ne-a adus victoria în primul meci, nu a mai funcţionat la fel de bine, astfel antrenorii George Trif şi Vlad Pora au alternat apărările.

A urmat însă sfertul doi, care până la urmă a decis partida. Dar mai întâi oaspeţii s-au distanţat la 6 puncte. Person şi Lowrance au venit foarte puternici de pe bancă, suedezul a marcat 4 puncte, iar Borşa cu un dunk superb a încins atmosfera extraordinară în Sala Sportuerilor şi a forţat antrenorul focşănenilor să ceară timp de odihnă. Dar până la finalul sfertului echipa noastră a dominat jocul, Gajovic cu 9, Lowrance 8 cu puncte marcate (cu o triplă pe sirena sfârşitului de sfert) ne-au adus la un avans de 12 lungimi.

După trei minute expirate din sfertul trei, am stabilit cea mai mare diferenţă de până atunci – care s-a dovedit a fi şi cea mai mare diferenţă în întreaga partidă – 17 puncte cu tripla lui Martinic. (59-42) Până la finalul actului al treilea am menţinut 14 puncte în faţă, cu un Martinic în zi mare şi Sánta, stăpânul inelelor. Dealtfel căpitanul nostru pe lângă double-double a mai avut şi 4 capace de zile mari.

În ultimul sfert s-a jucat un baschet mai puţin frumos, s-a simţit tensiunea pe teren, oaspeţii s-au apropiat şi la 7 puncte, dar mereu a fost cineva de la noi – mai ales Martinic şi Person – care a liniştit spiritele.
Victorie la 8 puncte, după ce în primul meci am câştigat cu 26, dar conducem cu 2-0 la general şi mai avem nevoie de doar o victorie pentru a ne asigura şi matematic locul în LNBM şi pentru sezonul următor.
Meciul 3 – şi dacă este nevoie de meciul 4 – se vor desfăşura la Focşani în 19 (şi 21) aprilie.
Bravo băieţii!

 

 

 

Sursa www.csmtgm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare