Cu cât cresc bursele sociale pentru studenți în acest an universitar?

BURSE. Ministerul Educației din România a emis un ordin care aduce schimbări semnificative în ceea ce privește cuantumul burselor acordate studenților și doctoranzilor înmatriculați în programe de studii universitare cu finanțare de la bugetul de stat pentru anul universitar 2023-2024. Aceste modificări au ca scop sprijinirea financiară a studenților și stimularea excelenței academice.

Cuantumul minim al bursei sociale pentru studenții înmatriculați la programe de studii universitare cu frecvență crește semnificativ, trecând de la 580 de lei la 900 de lei. Această creștere este menită să asigure un sprijin financiar mai substanțial pentru studenții care se confruntă cu cheltuieli educaționale și de trai.

De asemenea, se prevede o majorare semnificativă a cuantumului bursei pentru studenți și doctoranzi înmatriculați în anii III și IV, trecând de la 1.700/1.950 de lei la 3.200 de lei. Aceasta reprezintă o recunoaștere a efortului și angajamentului studenților care se află în etapele superioare ale studiilor lor.

Pentru studenții care urmează programe de licență didactică cu dublă specializare sau pentru masteratul didactic, bursa de studiu va fi în valoare de 3.158 de lei, oferind un stimulent suplimentar pentru cei care urmează să devină profesori sau educatori.

De asemenea, este important de menționat că bursierii excelenței olimpice internaționale vor beneficia de burse în concordanță cu rezultatele lor. Cuantumul acestor burse va fi de 3.300 de lei pentru premiul I, 2.475 de lei pentru premiul al II-lea și 1.650 de lei pentru premiul al III-lea. Aceasta reprezintă o recunoaștere a eforturilor și performanțelor remarcabile ale tinerilor olimpici.

În plus, cuantumul burselor de performanță, bursele pentru sportivi de performanță, bursele pentru învățământ dual și bursele speciale vor fi stabilite printr-o hotărâre a senatului instituției de învățământ superior de stat, la propunerea Consiliului de administrație. Aceasta va asigura o gestionare mai flexibilă și personalizată a sprijinului financiar acordat studenților care se disting în diferite domenii.

Aceste schimbări reprezintă un pas important pentru a sprijini educația și excelența academică în România, oferind studenților și doctoranzilor resursele necesare pentru a-și urma studiile și a-și atinge potențialul maxim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare