“Cu iia pe bicicletă” – Sărbătoare de Sânziene la Baia Mare

SĂRBĂTOARE. Locuitorii din Baia Mare sunt invitați să participe luni, 24 iunie, la cea de-a treia ediție a evenimentului “Cu Iia pe Bicicletă”, organizat de Ansamblul Folcloric Național “Transilvania”. Această inițiativă combină celebrarea tradițiilor populare cu promovarea unui stil de viață activ și sănătos, marcând totodată Ziua Universală a Iei.

Traseul evenimentului
Participanții la eveniment vor parcurge un traseu pitoresc prin Baia Mare, cu punct de întâlnire în fața Muzeului de Etnografie de pe Câmpia Tineretului. Alaiul de bicicliști va traversa următoarele puncte:

Stația de autobuz Victoriei
Bucla
Bd. Independenței
Bd. Republicii (Palatul de Justiție)
Policlinica Sf. Maria
Bd. Regele Mihai I
Piața Revoluției
Str. 22 Decembrie
Sens giratoriu Piața Izvoare
Str. Horia
Str. Crișan
Piața Păcii
Str. Gheorghe Șincai
Podul Viilor

Destinația finală va fi Muzeul Satului, un loc emblematic pentru cultura și tradițiile maramureșene.

Seara folclorică la Muzeul Satului
După plimbarea pe biciclete, începând cu ora 18:00, la Muzeul Satului va avea loc un spectacol folcloric susținut de orchestra și corpul de balet ale Ansamblului Folcloric Național “Transilvania”. Invitatul special al serii va fi Paula Seling, cunoscută pentru interpretările sale remarcabile și contribuția la promovarea muzicii tradiționale românești.

Un eveniment plin de tradiție și energie
“Cu Iia pe Bicicletă” nu este doar o simplă plimbare, ci o celebrare a identității culturale românești, în care tradițiile se îmbină armonios cu activitățile recreative moderne. Ziua Universală a Iei, sărbătorită pe 24 iunie, coincide cu Sânzienele, o sărbătoare populară românească plină de semnificații și ritualuri legate de dragoste, fertilitate și belșug.

Implicarea comunității
Evenimentul este organizat în colaborare cu Muzeul Satului din municipiul Baia Mare și reprezintă o ocazie unică de a aduce împreună oameni de toate vârstele, care împărtășesc dragostea pentru tradiții și dorința de a petrece timpul liber într-un mod activ și plăcut. Organizatorii încurajează pe toți cei interesați să îmbrace iile tradiționale și să participe la această sărbătoare deosebită, contribuind astfel la păstrarea și promovarea valorilor culturale românești.

“Cu Iia pe Bicicletă” este mai mult decât un eveniment, este o manifestare a spiritului comunitar și a respectului pentru tradițiile care ne definesc identitatea. Alăturați-vă și voi acestei inițiative frumoase și bucurați-vă de o zi de Sânziene plină de culoare, muzică și voie bună în Baia Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare