Cu siguranță nu știați acest detaliu despre Regele Charles al III-lea

ȘTIAȚI CĂ? Micul oraş Sângeorgiu de Pădure din judeţul Mureş ascunde o legătură mai puțin știută, între România și precursorii regelui Marii Britanii. Aici s-a născut și a fost îngropată stră-stră-străbunica Regelui Charles al III-lea, nobila maghiară Claudine Rhédey.

Claudine Rhédey (1812-1841) a fost o nobilă maghiară, fiică a contelui Ladislau Rhédey și a baronesei Agnes Inczedi.
Ea a fost soţia ducelui Alexandru de Württemberg, fiul ducelui Louis de Württemberg (fratele mai mic al regelui Frederic I de Württemberg).

Cei doi au avut trei copii: două fiice, Claudine și Amelie, și un fiu, Francisc. Acesta din urmă s-a căsătorit cu Prințesa Mary Adelaide de Cambridge, o nepoată a Regelui George al III-lea. Fiica lor cea mare, Mary de Teck, avea să se căsătorească cu viitorul rege George al V-lea (bunicul reginei Elisabeta a II-a).
În 2008, prinţul Charles a vizitat orăşelul de pe malul Târnavei Mari și Biserica Reformată unde se odihneşte stră-stră-străbunica sa.

Este un loc luminos și aerisit, cu bănci pictate în desene secuiești colorate în albastru și roșu. Iar la loc de cinste se află cartea de vizită semnată în 2008 de Alteța Sa Regală, Charles al III-lea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare