Cum afectează pensiile speciale primirea banilor din PNRR

ECONOMIC. După ce ieri Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunța că se vor folosi fonduri europene din Planul Național de Redresare și Reziliență pentru pensionari pentru Reforma sistemului public de pensii, aseară Comisia Europeană și Banca Mondială au transmis formal că se declară nemulțumite de proiectul legii privind pensiile speciale, reforma acestora fiind insuficientă.

Într-un comunicat de presă transmis de Partidul REPER aceștia au declarat:
„Pentru cetățeni, lucrurile se traduc simplu: Guvernul a ratat un obiectiv din PNRR, iar posibilitatea de a nu mai primi banii aferenți din partea Comisiei Europene este astăzi cât se poate de reală. În acest context, dat fiind faptul că Guvernul nu și-a asumat o reformă reală în ceea ce privește subiectul pensiilor speciale, grupul REPER din Parlamentul României își propune să inițieze acest demers din opoziție””.

După cum se știe, Curtea Constituțională a României (CCR) a decis în 29 decembrie 2022, că nicio pensie specială sau pensie contributivă aflată deja în plată nu poate fi micșorată.

Acest lucru se pare că pune în pericol posibilitatea de a obține suma 98.649.741 de lei (19,7 milioane de euro) necesari pentru Reforma sistemului public de pensii cu ajutorul fondurilor europene din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare