Cum arată noile drone de ultimă generație pentru paza frontierei

TEHNOLOGIE. Drona de ultimă generație, în valoare de 100.000 lei, se ridică de la sol în numai 30 de secunde şi poate atinge înălţimi de până la 7.000 de metri. Cu ajutorul ei, poliţiştii de frontieră pot detecta migranţii atât de pe mare, cât şi de pe uscat.

Noile drone pot detecta orice mişcare suspectă făcută de migranţi sau de cei care se ocupă cu braconajul piscicol ori de contrabanda cu ţigări. Persoanele pot fi observate chiar și de la o distanţă de 6 km, iar obiectele, fie că vorbim de maşini sau nave, de la 10 kilometri.

Dispozitivele au integrate camere cu termoviziune. Dronele funcţionează atât ziua, cât şi noaptea, așa că polițiștii le pot folosi pentru supravegherea frontiere 24 de ore din 24.

Andrei Ene, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă: “Avem şi un senzor, un telemetru de poziţie, adică ne indică exact poziţia pe GPS a ţintei, a persoanei respective în zona de frontieră. Avem şi un model de comunicare acustică, deci putem transmite în timp real persoanelor anumite indicaţii.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare