Cum arată viitorul studenților de la artele spectacolului?

COMUNICAT DE PRESĂ. La această întrebare, Asociația ARTE 21 – Poveștile lumii, Asociația Reactor de creație și experiment Cluj-Napoca și Universitatea de Arte din Târgu Mureș răspund în cadrul unui nou proiect cofinanțat de Uniunea Europeană „UAT’s Next? II – Stagii de practică pentru studenți în Cluj-Napoca și Târgu Mureș” ID 312496 timp de 2 ani.

Proiectul se lansează într-o conferință de presă, joi, 27 februarie 2025 începând cu ora 11.00 la Universitatea de Arte din Târgu Mureș, str. Köteles Sámuel nr. 6, Târgu Mureș, jud. Mureș (foaierul Teatrului Studio).

Proiectul este implementat în perioada 01.02.2025 – 31.01.2027 de Asociația ARTE 21 – Poveștile lumii în parteneriat cu Asociația Reactor de creație și experiment Cluj-Napoca și Universitatea de Arte din Târgu Mureș și își propune să îmbunătățească calitatea, caracterul incluziv, eficacitatea și relevanța sistemului de educație în 2 unități de învățământ universitar de stat prin facilitarea accesului la stagii de practică corelate cu cerințele pieței muncii pentru 251 de studenți din domeniul artelor spectacolului.

Partener asociat este Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Teatru și Film care va sprijini proiectul prin facilitarea practicii a 151 de studenți. 100 de studenți înmatriculați la Universitatea de Teatru din Târgu Mureș vor completa ținta propusă prin proiect.

Studenții participanți la activitățile proiectului vor beneficia de programe de practică create special pentru ei de Asociație ARTE 21 – Poveștile lumii și Asociația Reactor de creație și experiment pentru următoarele profile: actorie, regie, dramaturgie, teatrologie-management cultural, scenografie.

Programele de practică se vor desfășura în 4 serii (o serie pe semestru) prin simularea unor trupe de teatru independent și se vor realiza câte 15 minute dintr-un spectacol per trupă simulată. Aceste 15 minute se vor prezenta la Târgu Mureș și la Cluj-Napoca. După fiecare prezentare, o trupă simulată/ semestru va primi un premiu constând 15.000 lei cu care va pune în scenă tot spectacolul pregătit în cadrul stagiului de practică. Cele 4 spectacole vor avea prezentări publice în cadrul festivalului organizat de Universitatea de Arte din Târgu Mureș, eveniment care va închide proiectul.

Proiectul are o componentă de cercetare privind nevoile orizontale de dezvoltare a ofertei educaționale, precum competențele socio-emoționale în artele spectacolului, asumată de Universitatea de Arte din Târgu Mureș.

Valoarea totală a proiectului este 4.930.481,82 lei din care valoarea cofinanțării Uniunii Europene este 4.190.909,55 lei, cofinanțarea națională de la bugetul de stat este 714.037,32 lei, iar cofinanțarea UAT este 25.534,95 lei.

 

Pentru detalii:

Iolanda Chioaru – Manager de proiect Tel: 0724750006

Email: Iolanda.chioaru@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare