Cum îți poți solicita biletul de tratament balnear prin Casa de Pensii în 2024

SĂNĂTATE. Pensionarii din România au posibilitatea să solicite bilete de tratament balnear prin Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) pentru anul 2024. Aceste bilete sunt distribuite anual în funcție de bugetul aprobat și sunt destinate pentru tratamente în diverse stațiuni balneare, cu accent pe afecțiuni reumatismale, cardiace sau respiratorii. Procesul de obținere implică mai multe etape, inclusiv contractarea locurilor de tratament de către CNPP și repartizarea acestora către casele județene de pensii. Pentru anul 2024, au fost aprobate 60.420 de locuri pentru tratamente balneare.

Solicitarea biletelor se face de către pensionari și asigurații sistemului public de pensii, iar maxim 15% din bilete sunt acordate gratuit beneficiarilor unor legi speciale sau persoanelor cu accidente de muncă. Cererea pentru biletele de tratament este mare în lunile de vară, în special în iulie și august, când aproximativ 70% din solicitări sunt pentru această perioadă. Deși există o preferință pentru litoral, biletele sunt destinate în principal tratamentelor balneare terapeutice.

Procedura de obținere a biletelor presupune completarea unei cereri și respectarea criteriilor de eligibilitate, inclusiv evaluarea pe baza unui punctaj specific. Pensionarii sunt încurajați să depună cererile în avans și să selecteze stațiunile care corespund nevoilor lor de tratament. Este important să fie respectate termenii stabiliti pentru a asigura obținerea locurilor dorite în perioada solicitată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare