Cum să configurați balizele de tunel Bluetooth Google Maps

TEHNOLOGIE. Google Maps este o resursă fantastică pentru a obține indicații de orientare rapide pe un telefon Google Pixel sau pe orice telefon preferați (chiar dacă este un iPhone).
Aplicația vă poate ajuta să vă găsiți drumul spre casă după o drumeție lungă sau vă poate oferi indicații către cele mai apropiate benzinării.

Cu toate acestea, dacă ați condus printr-un tunel lung sau printr-un drum de serviciu subteran, probabil ați văzut că se deconectează temporar, deoarece conexiunea sa cu sateliții GPS este neregulată.

A fi pierdut sub pământ într-un loc necunoscut este unul dintre cele mai rele situații în care te poți afla. Google a adăugat recent o funcție de semnalizare de tunel la Maps pentru a rezolva această problemă. Această funcție a fost lansată pe dispozitivele Android la începutul anului 2024 și nu este disponibilă pentru dispozitivele iOS.

Cum să activați navigarea balizelor de tunel în Google Maps?

Funcția profită de balizele Bluetooth montate la intrările tunelurilor. Telefonul se conectează automat la aceste semnalizatoare atunci când intri într-un tunel. Acestea acționează ca un releu între dispozitivul dvs. și sateliții de navigație pe care Maps îi folosește pentru datele de locație. Iată cum să activați funcția pe dispozitivul dvs. Android:

1. Deschideți aplicația Google Maps.
2. Faceți clic pe imaginea de profil din colțul din dreapta sus al aplicației.
3. Faceți clic pe Setări
4. Derulați în jos și selectați Setări de navigare.
5. Activați setarea balizelor de tunel Bluetooth.

Cum să utilizați funcția balize de tunel
Cu setarea activată, Maps se conectează automat la balize atunci când intri într-un tunel. Cu toate acestea, nu toate tunelurile au balize instalate. Pot exista momente în care Maps pierde conexiunea în timp ce treceți printr-un tunel. Funcția a fost introdusă de Waze încă din 2016. Adopția este mai avansată decât ar sugera apariția sa recentă în Maps.

Waze Beacons sunt disponibile în orașe din SUA, inclusiv New York, Chicago, Boston și altele, și la nivel internațional în locuri precum Paris, Rio, Bruxelles, Oslo, Sydney și Mexico City. Acum că funcția este inclusă în Maps, sunt probabil mai multe instalări în curs.

De ce nu funcționează funcția balize de tunel Bluetooth?
Dacă nu vedeți opțiunea de a activa semnalizatoarele de tunel Bluetooth în versiunea dvs. de Hărți, poate fi necesar să actualizați aplicația. Dacă ați activat funcția și pare să nu funcționeze când vă aflați în tuneluri, există câțiva potențiali vinovați. Cel mai probabil este că tunelul prin care treceți să nu aibă balize instalate, așa că nu există un dispozitiv care să transmită un semnal între telefon și sateliții GPS.

Cealaltă posibilitate este că există o eroare de conexiune. Asocierea dispozitivelor prin Bluetooth poate da erori. În acest caz nu poți face nimic pentru a corecta problema. Telefonul va realiza ăn mod normal, până la urmă o conexiune.

Navigați cu încredere în tunel
Caracteristica balizelor de tunel ar putea fi un avantaj dacă conduceți intens în orașe precum Boston, cu infrastructuri mari de infrastructură subterană. Chiar dacă nu vă întoarceți des în subteran sau într-un tunel, pierderea conexiunii poate afecta direcțiile ulterioare chiar și după ce ați ieșit. Funcția balize vă poate ajuta să vă ușurați întreaga călătorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare