Cum să construiești un “cuib” confortabil pentru pensionare

SIGURANȚĂ. Vârsta medie de pensionare este de aproximativ 64,2 ani pentru bărbați și 63,5 ani pentru femei. Și, în ciuda creșterii costului vieții în întreaga Europă, mulți dintre ei se gândesc la pensie și încep să își construiască acel cuib de economii atât de important.

Un “cuib” este un alt termen pentru un fond de pensii și, având în vedere că multe persoane din întreaga lume aderă la mișcarea “independență financiară și pensionare anticipată” (FIRE), tot mai mulți oameni înțeleg importanța economisirii pentru pensie.

Dacă doriți să vă construiți un cuib confortabil pentru pensie, trebuie să începeți să faceți câteva lucruri.

Configurați un cont de economii pentru pensie

Deși multe guverne oferă o anumită finanțare pentru pensionari, de multe ori aceasta nu este suficientă pentru a trăi confortabil. Cu cât începeți mai devreme să plătiți într-un cont de economii pentru pensie, cu atât mai mare va fi dobânda compusă pe care o veți primi anual – ceea ce înseamnă că veți avea mai mulți bani în bancă atunci când veți avea nevoie să îi folosiți.

Creați un buget

Înainte de a începe să vă strângeți veniturile, ar trebui să creați un buget – pe care să îl puteți respecta, dar asigurați-vă că este suficient de flexibil pentru a se putea adapta și el la circumstanțele în schimbare.

Secretul creării unui buget pentru un cuib este să vă gândiți la tipul de pensie pe care îl doriți. Cu cât doriți să trăiți mai confortabil, cu atât mai mult va trebui să economisiți. Ar trebui să începeți prin a economisi în jur de 10 -15% din venitul dumneavoastră pentru pensie.

Investiți

În funcție de calendarul pe care îl aveți în vedere pentru pensionare va depinde de tipurile de investiții pe care doriți să le faceți. Tranzacționarea pe piața Forex este excelentă dacă sunteți în căutarea unui risc ridicat, cu recompense mari, în timp ce proprietatea este o investiție mai sigură, dar pe termen lung.

Ar trebui să discutați întotdeauna cu un consilier financiar înainte de a investi, deoarece acesta va fi capabil să creeze un plan care ar putea contribui la crearea unui cuib confortabil.

Nu trăiți peste posibilitățile dumneavoastră

Dacă trebuie să folosiți în mod constant creditul sau să luați împrumuturi pentru a plăti lucruri materiale, înseamnă că trăiți peste posibilitățile dumneavoastră. Când veți ajunge la vârsta pensionării și nu veți mai avea un venit constant, nu veți putea rambursa aceste datorii.

Schimbarea obiceiurilor de acum și un stil de viață frugal vă va ajuta să vă construiți un cuib de economii și vă poate ajuta să eliminați o parte din stresul financiar care vine odată cu acumularea de datorii.

Achitați-vă datoriile

Fie că este vorba de o ipotecă, un împrumut sau un card de credit, începeți prin a vă achita toate datoriile. Odată ce ați scăpat de datorii, ar trebui să folosiți banii pe care îi foloseați pentru a plăti dobânzile la datorii și să îi puneți în schimb în cuibul dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare