Cupa Mondială la Scrimă: performanțe remarcabile ale echipei României la Tbilisi

SPORT. Echipa de sabie a României, alcătuită din Iulian Teodosiu, Răzvan Ursachi, Radu Niţu şi Vlad Covaliu, s-a clasat pe locul patru la Cupa Mondială desfășurată la Tbilisi, potrivit informațiilor furnizate de Federația Română de Scrimă.

Antrenată de Rareș Dumitrescu, echipa României a trecut de Singapore (45-18) în șaisprezecimi, a învins Franța (45-41) în optimi și a surclasat Italia (45-41) în sferturi. În semifinale, tricolorii au fost învinși de Coreea de Sud (33-45), care a câștigat apoi întregul turneu.

În disputa pentru locul trei, România a fost învinsă de Statele Unite (32-45), ocupând, astfel, locul patru în clasamentul final. Notabilă este ascensiunea lui Vlad Covaliu în echipa de seniori, având rezultate remarcabile până acum la nivelul categoriilor de cadeți și juniori.

În competiția individuală desfășurată la Tbilisi, Vlad Covaliu (locul 24) și Iulian Teodosiu (locul 31) au înregistrat cele mai bune performanțe, fiind eliminați în faza șaisprezecimilor.

La turneul feminin de spadă, desfășurat la Barcelona, echipa României, formată din Mihaela Leonte, Alexandra Predescu, Emma Şonţ și Greta Vereş, s-a clasat pe locul opt. Sub îndrumarea lui Iulian Bratu, fetele au învins Israelul (45-35) în primul tur, Polonia (45-43) în optimi, dar au fost învinse în sferturi de Statele Unite (27-45).

În seria meciurilor pentru locurile 5-8, România a fost învinsă de Ungaria (39-45) și apoi a suferit o înfrângere în fața Elveției (29-45) în disputa pentru locul 7, ocupând astfel poziția a opta în competiție.

În competiția individuală de la Barcelona, Alexandra Predescu (locul 32) și Greta Vereş (locul 64) au obținut cele mai bune clasări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare